-ÖZEL HABER-

Çaycuma Nebioğlu Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uygulama alanlarında üretim modern sistemde devam ederken yetiştirilen ürünler doğrudan taze şekilde halkla buluşuyor. 
 Organik Lezzetli Yumurtalar 
Okulun Hayvan Sağlığı  bölümü öğrencileri bu yıl açılan  uygulama kümesinde yumurta tavukçuluğu yapıyor. Öğrenciler teorik olarak öğrendiği bilgileri  pratik olarak da gerçekleştiriyor. Üretilen gezen tavuk yumurtaları günlük taze olarak satışa sunuluyor ve üretime katkı sağlıyor. Yoğun talep gören gezen tavuk yumurtaları bölge halkıyla en sağlıklı ve en taze şekilde buluşuyor.

Tarladan Sofralara Her Türlü Sebze Meyve
Okulun Tarım Alanında kışlık sebze yetiştiriciliği kapsamında; karnabahar, brokoli, marul, kırmızı lahana, beyaz baş lahana, ıspanak, bal kabağı; yazlık sebze yetiştiriciliğinde ise domates, biber, patlıcan, fasülye, maydanoz, kavun yetiştiriciliği yapılıyor.  Ayrıca meyve bahçesinde elma, armut, erik, şeftali fındık, ceviz, ayva, kayısı ve aronya yetiştiriciliği mevcut. Öğrenciler toprak hazırlığı, fide dikimi, sulama, gübreleme, çapalama, bitkilerde budama gibi bitki bakım işlemlerini öğrenmekte uygulama laboratuvarında süs bitkileri yetiştiriciliği ve topraksız tarım gibi uygulamalar da yapmaktadır. Üretilen ürünler bağından koparılmış ve taze şekilde hijyen kurallarına uygun olarak uygun fiyatlarla halka sunuluyor. Bölgenin gözdesi olan okul, öğrencilerin kendi harçlıklarını çıkarmalarına fırsat tanırken üretimde kaliteyi de artırıyor. 

 Yetiştirilen Ürünler Laboratuvarda Fermente Edilerek Uzun Ömürlü Olmaları Sağlanıyor

Okulun Laboratuvar Hizmetleri alanında bahçede yetiştirilen ürünlerden yapılan turşu, komposto gibi çalışmalar bizzat öğrenciler tarafından meslek öğretmenleri gözetiminde gerçekleştiriliyor. Öğrenciler bu sayede ürünleri ilk günkü tazeliğiyle korumayı öğreniyor, üretilen ürünler yine bölge halkına ve okul çalışanlarına uygun fiyatla ulaştırılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi