Ben bu sayfaların yabancısı da değilim, acemisi de... İlk  bu köşede yazı yazmaya rahmetli Harun ERSOY zamanında başladım ve bana: “ ÇELİK sayfanın okunmasını istiyorsan yerel bazda dedikodu yazacaksın, aksi halde çok bilimsel yazılara girişirsen okunma sayın parmakların sayısını geçmez.” Gibi bir öğüt vermişti, tabi tecrübe konuşuyordu, zaman içinde gördüm ki rahmetli abimiz doğru söylüyormuş, ama mayada dedikodu olmayınca beceremedim tabi. İster az olsun, ister çok olsun okunma oranına bakmadan yazdım, kısmet olursa yine yazmaya devam edeceğim.. 

Moda deyimle: Tüm GALERİ ve YENİADIM okurlarına selam ve saygılarımı sunarak günlük yazılarıma başlıyorum. 

Yazı konularını belirlerken günceli takip etmeye çalışacağım, örneğin: Rödevanslı saha sahiplerinin yaşadığı sorunlar,TTK nın sorunları ve çözüm önerileri. Bu konuda o kadar dertliyim ki bütün bildiklerimi değişik araçlar ve medya aracılığıyla kamuoyuna aktardım ve bu konudaki amacım; içinde bulunduğum siyasi grupların dikkatini çekmek ve çözüm için bir ışık yakmaktı ama, bütün siyasi aktörler bana karşı ölü taklidi yaptılar, bende bu durum hüsran duygusu yarattı, acaba dedim ben saçmalıyor muyum da beni kırmamak için yok sayıyorlar? Ne olursa osun ben o siyasilerin yerinde olsaydım saçma da olsa dinlerdim ve bu konularda benim gibi düşünenlere yazı yazma kamuoyuna şikayet etme fırsatı vermezdim.  

Zonguldak kamuoyuna duyurumdur: Gerek TTK’ nın kurtulması ve gerekse rödevanslı sahaların çözümü konusunda daha önce yapmış olduğum tespitler ve çözüm önerilerine kulaklarını tıkayan tüm siyasi partiler şimdi meydanlara çıkarak: “TTK ya işçi alınsın, rödevanslı sahaların sorunlarını biz çözeriz” diyerek gözlerinizin içine baka baka size yalan söyleyecekler, ne işçi alınacak, ne de sorunları çözecek bilgi ve birikimleri var, size her zamanki gibi yalan söyleyerek hamaset yapacaklar, sakın inanmayın.   

Zonguldak’ta veya Bartın’da yaşayan tüm hemşerilerime çok önemli duyurumdur: “ Lütfen biraz zaman ayırın ve Kilimli’den,  Filyos’a kadar bir tur atın ve yapılan çalışmaları yerinde görün, bu bölge yakın bir zamanda radikal bir değişime hazırlanıyor, bölgenin çehresini değiştirecek oluşumlar var, özellikle sermaye sahipleri şimdiden harekete geçin, sonra salya sümük ağlamayın, bu bölgedeki ekonomik dinamikleri dışarıdan gelenler yönetecek olursa size ve bize bulaşıkları yıkamak kalır, hiç kusura bakmayın. 

Çözüm konusunda tüm STK lara çağrımdır: benim herhangi bir şan, şöhret, mevki, makam ve paraya ihtiyacım yok, kimseden bir beklenti içinde de değilim, benim bu kent için çabam; rahmetli babam da bu kentin ekmeğini yedi, ben de, şimdi ödeme zamanı, işte bu nedenle bu çetrefilli işlere kafa yordum, bu sayfadan ilanen duyurulur. Bu Son Çağrıdır. Başka konularda görüşmek dileğiyle.