Zonguldak Kömürspor evinde konuk ettiği Bandırmaspor ile 1-1 berabere kaldı…

İlk yarıda temsilcimiz sol kanattan bindirmeler yaparak, rakip yarı alanda yayılarak ve topun hakimiyetinin üstünlüğünü sağlayan taraftı. Maç boyunca Bandırmaspor’un topu Kömürspor’a kaptırdıktan sonra Kömürspor yaptığı kontrataklarında geride az adamla yakalanan Bandırma savunması karşısında pozisyonları değerlendiremedi.

Bandırmaspor eğer Kömürspor karşısında atak yaparken Kömürspor savunmasında adam eksiltip boşluklar açabilseydi, ilk yarıda skoru lehine yapabilirdi çünkü Kömürspor adam adama savunma anlayışına ve rakibini ikili-üçlü sıkıştıran yapıya sahip bir takım. Kalecimiz Sinan Ören’in ileriye uzun attığı degajmanı ile Bandırma Savunmasının bir an dengesiz yakalanmasını ve alan boşluğunu fırsat bilen Turan Yılmaz topun kontrolünü sağlayıp, topla ceza sahasına girip kaleci ile karşı karşıya kaldı 18.dakika da golü attı ve ilk yarı 1-0 önde temsilcimiz  lehine tamamlandı.

İkinci yarıda Kömürspor  sanki açık ara farkla skor üstünlüğünü sağlamış, maçın son anlarına gelinmiş gibi skor üstünlüğünü koruma havasında geriye çekilip savunma yaptı. İleride bir türlü çoğalamadık, İlk yarının başlarında agresif pres ile rakip savunmayı sersemleten topu taca attıran Kömürspor’u göremedik. Pozisyon yerleşimini doğru yapamayıp pas trafiği kuramadığımız için uzun atılan paslarla yetindik. Kömürspor’lu beklerin kanatlardan gelen akınları ve yapılan ortalara müdahale edememesi Kırmızı lacivertlilerin savunmasında zor anlar yaşattı. Stoper Okan Duran’ın ceza sahası içinde elle teması sonucu hakemin Bandırma lehine penaltı kararı vermesi skoru 84.dakikada 1-1’e getirdi. Sonuçtan iki taraf da memnun değil! çünkü Bandırmaspor düşme hattında olan bir takım mutlaka 3 puan alması gerekiyordu, Zonguldak Kömürspor ise lig başladığından beri camia olarak 3 Puan’a hasret. Manisa Büyükşehir Belediye, Pendikspor maçlarından alınan beraberliklerle ortaya konulan performanstan sonra umutlandık bu sefer olacak rakip Bandırmaspor,  “düşme hattı takımı, tam dişimize göre” sahamızda yeneriz dedik maalesef yine olmadı.

-Maçın Adamı: Sinan Ören (Kaleci)

İlk yarı da Gol’de katkısı olup,yaptığı kritik kurtarışlarla taraftardan maçta alkış aldı.Eğer Sinan’ın refleksleri  ve doğru zamanlaması  olmasaydı 1 puanı bile alamazdık. Her ne kadar penaltı vuruşunda doğru yere hamle yapıp golü yese de bana göre Sinan Ören bu maçta kalesinde güven verdi, inşallah en kötü maçı böyle olur.

-Kısa mesaj:

Bu  maçta Kömürspor’un çalışılmış bir duran top organizasyonunu göremedik Cahit hocam. Önümüzdeki maçlarda mutlaka görmek isteriz, duran top organizasyonunu yapabilecek kapasite de oyuncularımızın mevcut olduğunu düşünüyorum, çalışmayla neden verim alınamasın. Takımın hatalarını göz önünde bulundurup ona göre bir kadro değerlendirmesi yapacağınıza inancım var.

Maçtan Notlar

-Maç öncesi geçen hafta Pendikspor deplasmanında tribünde ellerini açıp dua ederken görüntülenen Zonguldak Kömürspor sevdalısı Bedirhan Okumuş isimli minik taraftara tüm takımın imzaladığı Zonguldak Kömürspor forması takdim edilip, hatıra fotoğrafı çekinildi.

-Zonguldak Kömürspor taraftarının Bandırma’nın beraberlik golüne rağmen son dakika’ya kadar takım aleyhine küfür etmeden takımının lehine tezahüratlarda bulunup destek çıkması.

-Maçta kapalı tribünde çok sayıda kadın, çocuk ve ailelerin izlemeye gelmiş olması Zonguldak futbol kültürü adına güzel bir gelişme.

Cevat Baran Çaydaş