Emeklilere sevindirici maaş haber verildi. SSK, Bağ-Kur'lunun aylıkları o tarihte hesaplarında. İşte detayları...

Ödeme Tarihleri: 17-18-19-25-26-27 Ağustos

Ağustos ayı içerisinde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş tarihleri şu şekilde belirlendi:

SSK Emeklileri:

Tahsis numarasının sonu 0 olan emekliler 26 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 2 olan emekliler 25 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 4 olan emekliler 24 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 6 olan emekliler 23 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 8 olan emekliler 22 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 1 olan emekliler 21 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 3 olan emekliler 20 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 5 olan emekliler 19 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 7 olan emekliler 18 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 9 olan emekliler 17 Ağustos'ta maaşlarını alacaklar.

Bağ-Kur Emeklileri:

Tahsis numarasının sonu 2 veya 0 olan emekliler 28 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 8, 6 veya 4 olan emekliler 27 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 3 veya 1 olan emekliler 26 Ağustos'ta,

Tahsis numarasının sonu 9, 7 veya 5 olan emekliler 25 Ağustos'ta maaşlarını alacaklar.

Tahsis numarası, birçok kişi için hala belirsizliğini koruyan önemli bir terimdir. Bu kılavuzda, tahsis numarasının ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve neden önemli olduğunu anlatacağız. Ayrıca tahsis numarası ile ilgili sıkça sorulan sorulara da yanıtlar sunacağız.

Tahsis Numarası Nedir?

Tahsis numarası, özellikle kamu hizmetlerinin ve altyapı projelerinin etkili bir şekilde yönetilebilmesi için kullanılan benzersiz bir kimlik numarasıdır. Bu numara, bir projeye veya hizmete atanmış olan özgün tanımlayıcı bir kod olarak düşünülebilir. Tahsis numarası, belediyeler, devlet kurumları ve özel sektör dahil olmak üzere birçok farklı kuruluş tarafından kullanılır.

Önemi Tahsis numarası, projelerin ve hizmetlerin izlenmesini ve yönetilmesini büyük ölçüde kolaylaştırır. Her projeye veya hizmete özel bir tahsis numarası atanması, veri analizi, ilerleme raporları ve bütçe yönetimi gibi önemli süreçleri optimize etmeye yardımcı olur. Ayrıca, bu numaralar sayesinde herhangi bir sorun çıktığında ilgili projeye veya hizmete hızlıca müdahale edilebilir.

Tahsis Numarası Nasıl Alınır?

Tahsis numarası almak genellikle ilgili resmi kuruluşlara başvurmayı gerektirir. Başvuru süreci kurumdan kuruma farklılık gösterebilir, ancak genellikle belirli bilgilerin ve belgelerin sunulması gerekecektir. Başvuru sonrasında tahsis numarası size verilecektir ve bu numarayı ilgili projelerde veya hizmetlerde kullanabilirsiniz.

TARİH DE ETKİLİ

İlk işe başlanılan zamandaki kazançtan son kazanca kadar tüm maaşlar emekli aylığı hesaplanırken kullanılıyor. Emekli maaşı hesaplanırken kullanılan aylık bağlama oranları farklı dönemler için farklı oranlarda uygulanıyor. 9 Eylül 1999 öncesi, 9 Eylül 1999-1 Ekim 2008 arası ve 1 Ekim 2008 sonrası olmak üzere 3 ayrı dönem için aylık bağlama oranları değişiklik gösteriyor.

3 AYRI HESAPLAMA

İlk dönem yani 2000 yılı öncesi dönemde aylık bağlama oranları çok daha yüksek uygulanıyor. Aylık bağlama oranı 25 yıl sigortalılık süresi için yüzde 76 oluyor. 3600 gün için ise yüzde 70 olarak dikkate alınıyor. 1999-2008 arası dönemde ise oran farklılık gösteriyor. 25 yıl için oran yüzde 65'e çekiliyor. 1 Ekim 2008 sonrası dönem için ise 25 yıl için aylık bağlama oranı yüzde 50'ye kadar iniyor. Emekli aylığı bağlanırken çalışılan bu 3 ayrı dönem için ayrı hesaplama yapılıyor.

BUNLARA DİKKAT!

Tüm bunlar ışığında emeklilikte yüksek aylık için şu noktalara dikkat etmek gerekiyor:

- Hizmet dökümünüzün takibini yapın. Sosyal Güvenlik Kurumu'na gerçek maaşınızın bildirilip bildirilmediğini kontrol edin. Ayrıca maaşa ek olarak yapılan ödemelerin de gösterilip gösterilmediğine dikkat edin. Gerçek maaşınız gösterilmiyorsa ALO 170'e durumu aktarın.

- Eğer imkanınız bulunuyorsa iki ayrı yerde sigortalı olmak da emekli maaşını yükseltecektir.

- Primlerinizi kendiniz ödüyorsanız elinizden geldiğinde yüksek tutardan yani tavandan yatırmaya çalışın.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz