Tam ismi Nicolas Maduro Moros. Görevi Venezuela devlet başkanı. Latin Amerikan’ın aslında yer altı kaynakları acısından en zengin ülkelerinden biri olmasına rağmen şimdilerde ekonomik krizlerle boğuşuyor VENEZUELA . 

  Amerika Birleşik Devletleri; Venezuela’ya yaptırım kararı aldıktan sonra sahip olduğu petrolü çıkartıp satamayan bu ülke büyük sıkıntılara düştü. Oysa Dünya petrol üreten ülkeler sıralamasında ilk sırada olması gereken Venezuela ( OPEC kurulduğunda günlük 3.7 milyon varil petrol üretiyorlardı) şimdilerde bu oranın yarısı kadar petrol üretemiyorlar, ürettiklerini ise rahatlıkla satamıyorlar.

  Petrolden başka bir geliri olmayan bir ülke olarak bir çok ürünü de dışarıdan ithal etmek zorundalar. Petrol gelirlerindeki büyük düşüşün ardından ülkede savaş yaşanıyor görüntüleri var. Yiyecek içecek bulamayan insanların hazin dramları ve ilaç kuyruklarında, hastanelerde tedavi için uzun kuyruklar oluşturan insanların yaşam mücadeleleri 21. yüzyılda ders niteliğinde bir tablo. 

  Suçlu kim, gelinen süreç kimse tarafından ön görülmedi mi, yaşananlar yalnızca ülke idarecilerinin suçu mu? Küresel Dünya şeytanları ile dans öyle kolay bir iş mi? Bu zihniyet hiçbir dönem dost olabilir mi? 

  Dün 6. filoya “hayır diyenlere” küfür edenler, taş atanlar ve sopalarla saldıranlar acaba her hangi bir papaza gidip (bu rahip Pastör Andrew Brunson da olabilir) günah çıkarttılar mı? 

  Küresel Dünya şeytanlarının dostu olmaz ancak çıkarları olur diyenlere “geri zekalı muamelesi” yapan insanların hala Dünya’dan bir haber yaşadıklarını düşünüyorum. 

  Son olarak C4 patlayıcı yüklü DRONE larla bir tören sırasında Venezuela devlet başkanı Maduro’ya saldırı düzenlendi, ülkesinin başkentinde. 

  Devletler gerçekten güçlü olmak zorundalar 21. yüzyıl dünyasında. Zira bu kirli ve acımasız oyunda; değer yargıları, insani kaygılar ve vicdani kararlar yok. Milyonlarca insan ölse bile “kılı kıpırdamayacak poker suratlı adamlar/kadınlar var” . Ne dostlukları samimi nede kalıcı! Ne düşman olduklarına güvenebilirsin nede onların seninle oynadığı iki yüzlü oyuna! 

 Maduro halkına güveniyor. Eski bir otobüs şoförü, önemli bir eğitimi yok. Sosyalist görüşünün etkisiyle halktan kopuk yaşamamaya özen gösteriyor.Bazı Latin Amerika ülkelerindeki debdebe ve gösterişli saltanat meraklısı liderler gibi olmaması sebebiyle bunca ekonomik krizlere rağmen hala halkının büyük kısmının desteği arkasında. Maduro iyi analiz edilmesi gereken bir lider. Ömrü ne kadar olur, onu da tıpkı eski lider Hugo Chavez gibi kanserden !!! mi kaybederiz bilemiyorum. Ancak arkasını ABD’ye, İngiltere’ye ve İsrail’e yaslamış bir çok Orta Doğulu liderin aksine ilahi yardımın bu tip adamlara geleceğini düşünmeye başladım. Zira Kuran’ın istediği ve kölelik düzenini kaldırmak için dik duruşu ve o yolda mücadeleyi bu tip liderlerde ve ülkelerde görüyorum.