23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Başkanlık makamını Toki İlkokulu 4’uncu sınıf öğrencisi Dilasu Eliyazıcı adlı öğrenciye teslim etti. Ziyarete, Toki İlkokulu Okul Müdürü İdris Yavuzyılmaz, Sınıf Öğretmeni Zeynep Korkmaz ve öğrenciler eşlik etti. 

             Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve isteklerini dile getiren 4’uncu sınıf öğrencisi Dilasu Eliyazıcı, okul çevresine mümkün olduğunca yeşil alan yapılması, geri dönüşüm atık toplama yerlerinin sıklaştırılmasını, okullarda spor faaliyetlerinin artırılması için daha modern spor salonları yapılmasını talep etti. 

            Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olmasını temenni ediyorum. 23 Nisan 1920’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milletinin olduğunu göstermiştir. 23 Nisan tarihin ülkemiz topraklarına yeniden ışık saçtığı, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmeye başladığı bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi Başkan Akdemir, Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Dilasu Eliyazıcı’nın taleplerini yerine getireceğini, özellikle mahallelere çocuk oyun parkı yapma konusunda hız vereceklerini belirtti. Konuşmaların ardından günün anısına Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, öğrencilere hediyeler takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi