İstanbul’da 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenen Bosphorus Dance Festivali'nde, Zonguldak'ın Latin dans grubu olan SALSAZON'da yerini aldı.
İstanbul Elite World Asia Otel'de düzenlenen festivale yurt içinden de yüzlerce dansçı ile dünyaca tanınmış latin dansçıları katıldı.
13 Eylül Perşembe Boğaz'da Tekne partisiyle start verilen festival, 4 gün boyunca Salsa-Bachata-Kizomba-Salsa Cubana dans partileri ile devam etti.
Dünya dansları çalışmalarında bulunan Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği bünyesinde bulunan Latin Dansları grubu olan Salsazon'da,festivale katılarak Zonguldak'ı latin danslarında temsil etti ve Zonguldak'ın gururu oldular.
FESTİVAL'DE DÜNYACA ÜNLÜ DANSÇIYLA BİR ARAYA GELİNDİ...
Bosphorus Dance Festivali'ni değerlendiren Salsazon Grubu'nun Dans Eğitmeni Ali Bora Aydemir, "İstanbul’da Bosphorus Dance Festivali'nde biz Salsazon Grubu olarak dansçılarımızla bu festivalde yerimizi aldık. Bosphorus Dance Festivali’ne yurt içinden yüzlerce sayıda dansçı ve yurt dışından çok sayıda dünyaca ünlü dansçıyla bir araya geldik. Zonguldak Salsazon olarak Latin Dans dünyasında oldukça tanınan bir gurubuz. Bununla beraber yurt içinde düzenlenen bir çok festivale katıldık ve yine Ekim ayında Marmaris'te düzenlenecek olan Latin Festivali'ne katılmak için hazlıklara şimdiden başladık." dedi.
Dans Eğitmeni Ali Bora Aydemir, ayrıca Salsazon Grubu olarak Zonguldak’ta çok sayıda Latin Dans Organizasyon'ları düzenlediklerini ve bu organizasyonlarda, Ereğli, Bartın, Karabük, Düzce ve Bolu'da ki Latin Dans tutkunlarıyla sık sık bir araya geldiklerini de sözlerine ekledi.
BACHATA VE SALSA KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR...
Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği bünyesinde düzenlenen kurs kayıtların yıl boyunca devam ettiğini belirten ve dansı seven herkesi bu kurslara kayıt olmaya çağıran Ali Bora Aydemir, Zonguldak’ta dünya danslarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Latin danslarına büyük bir ilginin olduğunu kaydeden Aydemir, düzenledikleri kurslara katılmaya davet etti.
(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi