Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇAHOD) 7’den 70’e tüm Zonguldaklılara hizmet vermeye devam ediyor. Zonguldak’ta kurulduğu günden itibaren birçok başarıya imza atmayı başaran Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, Türk halk dansları ve Dünya danslarının yanı sıra son günlerde revaçta olan Latin Dansları ve Tango dersleriyle de farkını ortaya koydu. Ulusal ve Uluslararası halkoyunları festivallerine katılım sağlayan ve ekibiyle birlikte yurtdışında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi başarmıştı 

Zonguldak’ın adını her yerde duyurmayı başarırken şimdi ise Milonga geceleri düzenlemeye başladı.

Çağdaş Anadolu Halkoyunları Derneği 18 Nisan Çarşamba günü Milonga gecesi düzenlendi. Maden Mühendisleri Derneği Lokali’nde gerçekleştirilen geceye katılanlar dans ettiler, eğlendiler. Katılımcılar tango ile birlikte ayrıca salsa ve Latin danslarını da yaptılar.

ARSLAN: HALK DANSLARININ YANI SIRA DÜNYA DANSLARINA DA ÖNEM VERİYORUZ.

Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Arslan, geceye katılımın yoğun olmasından memnun olduklarını belirterek, “Uzun yıllardan sonra Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Derneği olarak Zonguldak'ta tekrardan Tango geceleriniz yapmaya başladık. Halk danslarının yanı sıra dünya danslarına da önem veriyoruz. Bunun için salsa gecelerimiz oluyor Tango gecelerimiz oluyor ve bu akşam da Tango gecemizi gerçekleştiriyoruz. Gecemizde 2004 Tango Dünya Şampiyonu Osman Cengiz hocamız da var Kendisine hoş geldin diyoruz. Geceyi katılım oldukça yoğun ve bu bizi mutlu etti. Tango'yu bir özlem vardı sağ olsun Osman hocamız da bizi kırmadı ve İstanbul'dan geldi güzel bir gece yapalım diye zaten derslerimize de Osman hocamız Ara ara gelip bizi destekliyor bu konuda. O yüzden Osman hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Gecemize kadın herkese çok teşekkür ediyoruz ve bunların devamı gerçekleştireceğini Zonguldak'ta” dedi.

İZMİR'DE ZONGULDAK'TA VE TÜRKİYE'NİN HER YERDE TANGO GECELERİ VAR

2014 Tango Dünya şampiyonu olan ve geceye katılan Osman Cengiz’de, Zonguldak’ta bulunmaktan mutluk duyduğunu belirterek, “Tango gecelerinde Tango öğrenen tüm öğrencilerimiz gelip keyif alabiliyor. Eskiden Tango öğrendikleri zaman bir bu dansı nerede yapacağız alacağım diye soruyorlardı Biz de düğüne gidip yaparsınız diyorduk artık ne yapıyoruz tüm İstanbul'da Ankara'da İzmir'de Zonguldak'ta ve Türkiye'nin her yerde Tango geceleri var Ve bunun adına milango diyoruz. Milonga gecelerinde gelip dans edebiliyorlar Tango parçalarıyla dans edip keyif alıyorlar” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi