Ak Parti İl Kongresi 8 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılacak.

Kongreye mevcut İl Başkanı Zeki Tosun “tek aday” olarak katılıyor.

Spekülasyonlar geride kaldı.

Aslında tam isabet, hatta büyük isabet…

Zeki Tosun, ciddi ve dürüst tavrı ile bu makamı dolduran bir siyasi kimliğe sahip olduğu gibi, yerel seçimde Zonguldak Belediye Başkanlığını yeniden Ak Parti’ye kazandıran siyasi kimliğe de sahiptir.

Seçim yenilgilerinin faturası siyasi partilerin il başkanlarına kesilir, dolayısı ile başarı da il başkanlarının hanesine yazılır.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

Zeki Tosun, kendine özgü siyasi uslubu ile Ak Parti’yi temsil makamında kendisini kanıtlamış, bu durum Ak Parti Genel Merkezi’nce de teyit edilmiş durumdadır.

***

İktidar mevkii ateşten gömlek gibidir, sırtına giyeni yakıp kavurur.

Ak Parti kuruluşundan itibaren tam 18 yıldır bu gömleği sırtında taşıyor ve hala siyasi rakipleri oy oranı bakımından yanına yaklaşamıyorsa, bilumum muhalefet partilerinin “ Biz neden Ak Parti gibi olamıyoruz” diye uzun uzun düşünmeleri gerekir.

Ak Parti’nin 11 milyon kayıtlı üyesine karşılık, muhalefet partilerinin tamamının kayıtlı üye sayısı bu sayının yarısına zor ulaşıyor.

***

Ak Parti’nin Zonguldak teşkilatları kongre sürecinde, özellikle ilçe başkanlıklarının belirlenmesinde parti içinde elbette çeşitli tartışmalar, çekişmeler yaşandı ama, kol kırıldı yen içinde…

Sonuçta özellikle Merkez İlçe, Kilimli ve Ereğli’de Ak Parti’yi layıkı ile temsil edebilecek önemli isimler göreve seçildi.

Mükerrem Ayçiçek, Sedat Demirci ve Av. Saffet Bozkurt, Ak Parti’nin il genelinde gücüne güç katacak siyasi aktörler olarak görülüyor.

Bu siyasi kalite aynı zamanda Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un da gücüne güç katacaktır.

Zeki Tosun’un yeniden il başkanlığı ile birlikte, tüm ilçe teşkilatları ile 2023 hedeflerine yürüyen bir teşkilat yapısı oluşmuş olacak…

Hedef 2023…

Durmak yok, yola devam.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi