Evet yanlış duymadınız

Almanlar Zonguldak’a yatırım yapmak istiyor.

Maden Makineleri Kümelenmesi çalışmaları kapsamında Zonguldak’ta çok güzel gelişmeler yaşanıyor.

Vali Erdoğan Bektaş’ın öncülüğünde başlatılan Maden Makineleri Üretimi konusunda MAKZON yani maden Makineleri İmalatçıları Birliği kuruldu ve ardından kooperatif kuruldu. 

Şimdi maden makineleri imalatı konusunda Zonguldak’ta ihtisas sanayi kurulacak ve çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce de Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında ki bir heyet Almanya’da ziyaretlerde bulunmuştu.

Evet bu yapılan ziyaret meyvesini verdi.

VALİ BEKTAŞ’A TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

Alman heyeti sırasıyla Valilik ve Zonguldak TSO ziyaretleri gerçekleştirdi. Her ikisinde de önemli açıklamalarda bulunuldu. Vali Erdoğan Bektaş’ın annesi Asiye Bektaş’ın cenazesi dolayısıyla katılamadı.  Sosyal medyadan taziyelerimi sunmuştum ama bu vesileyle bir kez daha Sayın Valime ve ailesine taziyelerimi sunuyorum.

AVRUPA ZONGULDAKLILAR DERNEĞİ’NE BRAVO..

Almanya'dan Zonguldak’a yapılan bu ziyaret ilimiz için gerçekten çok önemli.

Heyette; Almanya’da Maden Makineleri Üreten firmanı sahibi Eberhard Braun, Satış Müdürü Uwe Hackenberger, Firma Üretim Sorumlusu ve aynı zamanda Avrupa Zonguldaklılar Derneği yönetim kurulu üyesi Ali Sarı ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak bulunuyor.

Bakın Maden Makineleri Üretici Firması sahibi Eberhard Braun açıklamasında, Zonguldak’a yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. 

Almanya'da daha önce görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirten Eberhard Braun, “Burada ki kömür ocaklarının hem modernizasyonu hem de üretimin arttırılması ile ilgili çalışmalar ve görüşmeler yaparak burayı nasıl daha fazla geliştirebiliriz bunlarla ilgili inşallah güzel çalışmalar yaparız. Biz uzun dönem bir birliktelik için buradayız. Burada sadece makineleri ekipman satışı için değil, uzun dönem bir ilişki için, bir ortaklık için buradayız. Bu görüşmenin sonunda burada bir yatırım oluşabilir. Şunu görüyoruz sadece sizler yerel siyaset olarak değil, genel siyaset olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da bunu desteklediğini görüyoruz ve bu da bizi etkiliyor açıkçası. Buda projenin önünün de gerçekten çok açık olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Buda demek oluyor ki Zonguldak’a yatırım yapmayı çok istiyorlar.

Ayrıca ZTSO Başkanı Metin Demir’de MAKZOS sunum toplantısında ki konuşmasında maden makineleri üretimini uluslar arası buyota taşımak istediklerini söylemişti. 

Tabi ki bu heyetin Zonguldak’a gelmesinde ve bu bağlantı kurmada elbette ki Avrupa Zonguldaklılar Derneği baş aktör. Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetimini büyük bir katkısı var.

Bence Avrupa Zonguldaklılar Derneği ilimizin Almanya ile köprü kurmada oldukça stratejik bir öneme sahip. Bu derneğin imkanlarını Zonguldak olarak iyi kullanmamız gerekiyor. Alman heyeti yoğun bir ziyaret proğramı hazırlandı. Alman heyeti Çarşamba gününe kadar Zonguldak’ta çeşitli ziyaretler yapacak ve buna göre kara verecekler. Dün BEÜ’yü ziyaret ettiler. Bugün sabah (Salı) Üzülmez TTK maden ocağında yeraltına inecekler, Erdemir ve Kardemir ziyaretleri var. Filyos bölgesi incelenecek.

Ve buna göre Alman firması karar verecek.

Hadi hayırlısı diyelim

**

TAYFUN DEMİR’İN ENGELLİ KONTENJANIN DOLDURULMASI ÇAĞRISI ÖNEMLİ

TTK’ya hafta sonu 54 eski mahkum için çeşitli meslek dallarında kur’a çekimi gerçekleştirildi ve bu 53 kişi şimdi TTK’da işe başlayacak.

Hepsini kutluyorum.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, çok önemli bir konuya parmak bastı.

Tayfun Demir TTK yönetimine, eski hükümlü de olduğu gibi engelli kontenjaının da doldurulması çağrısında bulundu.

Bu çağrının TTK yönetimi tarafından dikkate alınması gerektiğine inanıyorum.

SEDAT GÜNGÖR’ÜN TTK’DA MEMUR DA EKSİK AÇIKLAMASI..

Hazır konusu gelmişken geçtiğimiz hafta Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör’ün TTK’da ihtisas konularında memur açığının olduğunu belirterek acilen 50 memur alınması çağrısını da tekrar hatırlatıyorum.

**

CHP KONGRESİ

CHP Zonguldak İl Kongresi Pazar günü yapıldı.

İlk olarak üç aday yarıştı

Ardında Turhan Oral çekilerek aday sayısı ikiye düştü.

Turhan Oral’ın adaylıktan çekilmesi üzerine Hakkı Güney’den yana olan denge bir anda Murat Pulat lehine döndü.

Ve Murat Pulat CHP’ni yeni İl Başkanı oldu.

Murat Pulat Çarşamba günü mazbatasını alarak Perşembe günü itibariyle görevine başlayacak.

Kendisine başarılar diliyorum

HAKKI GÜNEY’İ SIRTINDAN BIÇAKLAYANLAR..

Elbette kongre geride kaldı

Kongrede kazanan ve kaybeden belli. Ama kaybeden Hakkı Güney, kendisini sırtından bıçaklayan bürütüsleri elbette bir kenara not almıştır.