Devletimiz Corona salgın riskine karşılık insanların bir arada bulunduğu. Sık sık gidip çıktığı; kıratahane. çay ocakları, kafeterya, İnternet cafe, spor salonları, PlayStation, bilardo salonları, müzikli gazinolar, müzikli lokantalar vs. süresiz bir şekilde kapatılması kararı alındı.

Bu karala birlikte özellikle dikkat ediyorum:

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, son üç gündür çok sıkıntılı bir süreç yaşıyor.

Neden mi

Hepsi için değil ama bazı çay ocağı ve kıratahane sahipleri, sanki kapatma kararını Alparslan Küçük almış gibi ona veryansın ediyorlar.

Yok niye kapandı diye.

Bu kadar da değil

Yok neymiş efendim çay ocakları ve kıratahaneler kapalı da neden lokantalar kapalı değil diye Alparslan Küçük’a veryansın üstüne veryansın

Bunları gördükçe gülüyorum tabi ki.

Alparslan Küçük başkanımız da ne yapsın, sakince durumu izah etmeye çalışıyor.

Yahu niye Alparslan Küçük’e veryansın ediliyor ki

Bu son derece mantıksız

Devlet bu kararı aldı

Alparslan başkan ne yapsın, onun yapabileceği hiçbir şey yok.

**

ÇANAKKALE, EŞİNE AZ RASTLANIR BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, askeri bir başarı olmaktan ziyade eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Türk milletinin kahraman evlatlarınca kazanılan ve tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan yüce bir mücadelenin adıdır Çanakkale. Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu şanlı ecdadımıza borçluyuz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyoruz ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 

Bugün ülkemiz dimdik ayaktaysa bunu şehitlerimize borçluyuz.

Ve bu destanın 105.yıldönümünde şehitlerimizi yeniden rahmet ve minnetle anıyorum.