CHP'de kongre sürecinin başlaması ile birlikte siyaset kulisleri hareket kazanmaya başladı…

Siyasetin doğası budur…

Özellikle CHP gibi eleştiri kültürünün yerleşik olduğu siyasi partilerde, bazen içten içe, bazen yüksek sesle, bazen de avaz avaz tartışmaların yaşandığı görülür.

Amenna…

CHP'nin parti içi siyaset tarzı budur, böyle devam etmesi de kuvvetle muhtemeldir.

Bu kongre sürecinde, şimdilik ortada kavga-gürültü olmasa da, ilerleyen günlerde yoğun bir tartışma süreci bekleniyor.

Bize göre, bu tartışmaların ana fikri bu kez kişisel çekişmeler yerine, ilimizde CHP'ye yeniden güç kazandıracak yönetimlerin işbaşına gelmesini sağlamak olmalıdır.

Henüz ortaya çıkmamış isimler yanında, CHP kulislerinde tabanın sesine uygun olarak ağırlıklı isimler telaffuz ediliyor.

CHP'yi temsil edebilecek ve bulunduğu noktadan ileriye taşıyabilecek isimler…

Şu anda il başkanlığı için Umut Başoğlu, Av. Deniz Dilaver ve Ali İhsan Köktürk'ün isimleri geçiyor.

Merkez İlçe Başkanlığı için Ebru Uzun, Kilimli İlçe Başkanlığı için Ahmet Sarsık'ın isimleri CHP kulislerinde birinci sıralarda…

Kozlu'da 31 Mart yerel seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'nin mutlaka yeni bir oluşuma ihtiyacı olduğu vurgulanıyor, bu yönde önemli görüşmeler yapılıyor.

Süreç içinde birçok CHP'li arkadaşımızla konuşup görüşüyoruz…

Partinin bugünkü görüntüsünden kaygı duyanlar, CHP için herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini hatırlatıyor.

Ortak görüşleri şu şekilde…

" Mevcut il ve ilçe yöneticilerinin kişiliklerine, kimliklerine bir sözümüz yok, herbiri bizim arkadışımızdır ama, yöneticilik yapmak, siyaseti taşımak farklı birşey… Özellikle şu sırada CHP il, merkez ilçe ve bazı ilçe yönetimleri temsil bakımından son derece zayıf durumdadır. CHP Zonguldak'ta adeta bir tabela partisi durumuna gelmiştir, CHP gibi Cumhuriyetin kuruluşunda harcı olan bir partinin bu durumda olması son derece üzüntü vericidir, Bu nedenle delege seçimleri, il ve ilçe kongreleri sonunda ilimizde yeniden güçlü CHP yönetimleri oluşmasını bekliyoruz" 

Özeti bu şekilde…

CHP kulislerinde Umut Başoğlu, Av. Deniz Dilaver ve Ali İhsan Köktürk gibi temsil bakımından ağırlıklı isimlerin ağırlıklı olarak telaffuz edilmesi de herhalde bundan kaynaklanıyor.

( Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi