Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci başlıyor.

Beldeler, ilçe kongrelerinin ardından il kongresi yapılacak.

İl başkanlığı için mevcut başkan hakkı Güney ile birlikte, Halil Furat, Tahsin Erdem ve Ali İhsan Köktürk’ün isimleri geçiyor.

CHP il kongresi öncesinde daha delege seçimleri yapılacak. Mahalle ve belde ve ilçe seçimlerin ardından en son olarak il kongresi yapılacak elbette ama şimdiden aday olma nabızları tutulmaya başlandı.

Şimdiden il başkanlığı için seçim yarışı başladı

Son yapılan il kongresinde de aynı bu süreç yaşanmıştı.

Kazanlar fokur fokur kaynıyor diyebiliriz.

Kısacası her zaman ki CHP işte..

**

HALİL FURAT’IN ŞANSI YÜKSEK..

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Zonguldak Belediyesi’nin 10 yıl sonra AK Parti’ye kaybedilmesinin ardından fatura il ve Merkez ilçe yönetimlerine kesildi bu kesin. 2009 yılından beri CHP’de bulunan Zonguldak Belediyesi’nin, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerinde 2 bin gibi bir oyla AK Parti’ye geçmesi üzerine CHP’de taban hareketi dikkat çekmeye başladı. Bilinen bir gerçek var ki CHP tabanı,31 Mart yerel seçimlerinin kaybedilmesinin faturasının il ve Merkez ilçeye kesti. CHP tabanı, seçim yenilgisinin önemli faktörlerinden biri olarak örgütsel dağınıklık, teşkilat yapılanmasındaki düzensizlik, seçim arifesinde Merkez ilçe Başkanı Fikret Zaman’ın görevden alınması, Belediye binası içerisindeki seçim ihanetçileri, il ve Merkez ilçe teşkilatının uyumsuzluğu, Belediye Başkan adayına tam destek verilmemesi gibi etkenler olduğunu ifade ediyor.

Bu yaşanan gelişmeler 31 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrasın da yaşandı ve bu gelişmeler devam ediyor.

Ve Tarih 

13.10.2014 

CHP Zonguldak İl Yönetim Kurulu'nda yer alan 18 üye, İl Başkanı Halil Fırat'la bütünlük arz edemedikleri ve siyaset üretemedikleri gerekçesiyle istifa etmişti. Parti binasında üyeler adına konuşan Sema Koç, 3 Haziran 2012'den beri görev yapmaya çalıştıkları CHP Zonguldak İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinden 18 arkadaşıyla istifa ettiklerini söyledi. Koç, uzlaşmayı bilmeyen ve fedakarlık yapamayanların siyasette başarı yakalayamayacağını öne sürmüştü. 

Halil Furat, bu kadar seçim galibiyetine rağmen, Zonguldak’ta tarihinin en büyük seçim galibiyetine almasına rağmen, onlarca belediyeyi CHP’ye kazandırmasına rağmen yediği bu kazık halen daha unutulmuş değil. Tüm bunlara rağmen parti sine davasına bağlılığını sürdüren Halil Furat’ın ismi yeniden il başkanlığı için geçiyor. 

CHP’de kongre süreci başladı ve Halil Furat yeniden aday mı değimli şimdilik belLi değil ama nabız yokladığı kesin.

Bence aday da olmalı zaten

Bence diğer adaylar kadar şansı var hata daha fazlası