Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan açıkladı...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın " Ücretsiz Yemek Destek Programı " kapsamında halihazırda 1.8 milyon öğrenciye verilen ücretsiz yemek uygulaması, Türkiye genelinde 5 milyon öğrenciye çıkarıldı.

Aynı kapsamda ilimizde 18.402 öğrenciye verilen ücretsiz yemek uygulaması da 31.383 öğrenciye çıkarıldı.

Çok güzel hareketler bunlar !..

Allah, devletimize zeval vermesin.

*

Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, öğrencilerimize verilecek yemeklerin hazırlandığı kamu kurum ve kuruluşlarının mutfaklarında inceleme yaptı, mutfak ve depolama alanlarının sağlık ve hijyen koşullarına uygun olup olmadığını denetledi.

Elbette, tedbiri elden bırakmamak gerekiyor, sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yememiz de gerekiyor ama, bu denetimlerin daha çok ve süreklilik halinde taşımalı eğitim gören öğrencilerimize yemek servisi yapan özel yemek firmalarının mutfaklarında ve depolama alanlarında yapılması son derece önemli…

Çaycuma'da 143 öğrenci özel yemek firmasının hazırladığı yemekten zehirlendi, olayla ilgili inceleme başlatıldı, akibeti ne oldu, bilinmiyor.

Anılan firmaya herhangi bir müeyyide uygulandı mı, halen okullara yemek vermeye devam ediyor mu, mutfakları, imalathaneleri, depoları yeterince denetleniyor mu, fiziki koşulları uygun mu, kullandığı ürünler sağlıklı ve taze mi, son kullanma tarihleri geçmiş mi, geçmemiş mi?..

Öğrencilerimizin sağlığı ve sağlıklı beslenmeleri açısından son derece önemli olan bu konuların, tüm detayları ile sorgulanması, özel yemek firmalarının yetkili merciler tarafından sık sık denetlenmesi, uygun olmayan koşullarda, uygun olmayan yemek üretimine rastlandığında gerekli yasal işlemlerin mutlaka yapılması hem yasal, hem de vicdani bir sorumluluk olarak görülmelidir.

Özetle, öğrencilerimize " yemeği zehir edenleri " okullarımızın dışında tutmak en doğrusudur.

*

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer açıkladı…

" Türkiye genelinde 10 bin yeni okul inşa edilecek "

Bu çok güzel hareket !..

İlimizde de, bazı okullarımızın yıkılarak yeniden inşa edilmesi, bunun yanında çok sayıda yeni okul binası inşa edilerek fiziki koşulların iyileştirilmesi yönünde çok önemli adımlar atılıyor.

Bunlar da çok güzel hareket !..

Türkiye, eğitim ve sağlıkta dev adımlarla ilerliyor.

Öyle anlaşılıyor ki...

Ülkemizde, özellikle eğitim ve sağlık alanında yapılan bu yatırımlar, "Türkiye Yüzyılı"nın da en önemli eserlerini oluşturacak.

Editör: Haber Merkezi