Dün Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) önemli bir ziyaretçisi vardı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, ZGC’nin Editör Masası’na konuk oldu.

Rektör Mustafa Çufalı, Üniversiteyi anlatı. Kamuoyunun merak ettiği konularda gazetecilerin sorularını içtenlikle cevapladı. Gerçekten de kalabalık bir basın ordusu karşıladı Rektör Çufalı’yı. Mustafa Çufalı oldukça önemli şeyler anlatı. Ancak en çok mera edilen konu tabi ki Tıp Fakültesi’nde yaşanan malzeme sıkıntılarıydı.

Rektör açık ve net konuştu. Basında çıkan olumsuz haberlerle ilgili olarak, kısacası, 

“Bunlar bizi ve bizden daha çok Türkiye ile ilgili genel problemlerin yansımasıdır. Hastane konusundaki problemler var. Bu sadece bizim problemimiz değil, bütün Türkiye'de ki üniversite hastaneleri ile ilgili bir problem var. İlgili birimlerle sürekli görüşüyoruz, Bakanları Ankara'da bizzat ziyaret ettik. Cumhurbaşkanlığı nezdinde iki kere görüştük ve durumlarımızı arz ediyoruz. Onlar da çalışmaların devam ettiğini söylüyorlar. Türkiye çapında karar alacaklar o kararı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bütün üniversite hastaneleri ile ilgili bir karar olacağı söyleniyor. Yani biz elimizden geleni yapıyoruz.'' Dedi.

Bu konuda Rektör Çufalı, hastane için elinden gelini yaptıklarını söyledi.

Kısacası top Sağlık bakanlığında.

Rektörün demesine göre Sağlık Bakanlığı konuyu görüşüyor ve çözüm bulacak ancak nasıl bir çözüm bulacağını ise bilmiyor.

BEÜ Sağlık kampusü,

Hastaneden ibaret değil

Tıp Fakültesi, Eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi ve hemşirelik Fakültesi ile çok sayıda öğrenciye eğitim veriliyor.

ZBEÜ sağlık ve diğer tüm bölümleriyle Zonguldak’ın gurur kaynağıdır.

Sadece merkezde değil tüm ilçelerde fakülte ve MYO’lar bulunmaktadır. Tüm il olarak hepimizi yakından ilgilendiriyor.

Ülkemiz ekonomik anlamda kuşatma altında ve dolayısıyla yatırımlar kısıtlanıyor.

Tıp Fakültesi hastanesinde yaşanan sıkıntılar ülkemizin ekonomik sıkıntılarından kaynaklanıyor. Üniversiteni kendisinden değil.

BEÜ hepimizin sahip çıkması ve koruması gereken bir kurum.

**

DÜRÜST OLMAK VE SÖZÜNDE DURMAK ÖNEMLİDİR

Dürüst olmak birden fazla manaya gelebilmektedir. Dürüst olmak demek yalan söylememek ve doğruyu söylemek olarak bilinir. Ancak her şey bununla sınırlı değildir. Verdiği sözlerde durmayan bir kişi hayatı boyunca yalan söylememiş olsa bile dürüst birisi olamayabilir.Biliyorum ütopik bir durum söz konusu. Hepimizin yalan söylediği anlar olmuştur. Belki hepimizin sözünde durmadığı zamanlar olmuştur. Kendimizi tamamen dürüst değiliz veya tam zıttı bir şekilde tamamen dürüstüz diye nitelendirmemiz pek doğru olmaz. Ancak, doğruyu söyleme ve verdiğimiz sözlerde durma bir alışkanlığımız durumundaysa kendimizi dürüst birisi olarak görebiliriz.

Sözünde duran bir birey olmak hayatın en önemli alışkanlıklarından birisine sahip olmak demektir. Diğer alışkanlıkları yerine getirmemiz için sahip olmamız gereken kararlılığı ortaya koymuş oluruz. Bu alışkanlık sayesinde kendimize olan güvenimizi yükseltiriz ve böylece dilediğimiz başarılara ulaşma konusunda çok daha becerikli olabiliriz.

Bir işi yapacağınızı dile getirdiyseniz o işi yapmalısınız. Verdiğiniz sözleri yerinize getirdikçe kendinize olan güveninizi yükseltirsiniz. Bu kendinize güven niteliği sayesinde elde edilmesi zor bir ivmeyi yakalamayı başarabilirsiniz. Nitekim, verdiğiniz sözleri yerine getirmediğiniz zaman bu ivmenin yok olmasını sağlarsınız. Bir anda her şey bir cam gibi tuz buz olabilir. 

“Sözünde durmak neden önemlidir?” sorusunun cevabı aslında budur. Kendinize olan güvenin üst seviyelerde olmasını istiyorsanız verilen sözleri yerine getirmelisiniz. Çünkü bir kez bile olsa sözünüzü tutmadığınız zaman diğer tüm alışkanlıklarınıza yönelik verdiğiniz sözleri kolayca ortadan kaldırabilecek noktaya gelebilirsiniz.

VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRME NASIL ALIŞKANLIĞA DÖNÜŞTÜRÜLÜR?

Eğer verdiğiniz sözleri yerine getirme konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorsanız bu hususta size yardımcı olabilecek birkaç ipucu paylaşabilirim. Sözünde durmak önemli bir alışkanlıktır ve bunu alışkanlığa dönüştürmelisiniz. Aksi takdirde güvensiz bir kişilik olarak algılanırsınız ve bu durum hayatınıza olumsuz olarak etki eder. Size karşı olan düşünceler ve bakışlar değişir. Fark etmiyor olabilirsiniz ama kendine güven, süreklilik ve kararlılık gibi nitelikler birçok insanın sahip olma konusunda zorlandığı niteliktir. Sözünde duran bir birey olmanız bu nitelikleri arka planda kademe kademe oluşturmanız anlamına gelmektedir.