OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, geçtiğimiz günlerde Zonguldak milletvekilleri ile birlikte, iş adamları ve STK temsilcilerinin de davet edildiği bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Zonguldak milletvekilleri tam kadro katıldı, yoğun katılımla gerçekleşen toplantının ardından değerlendirme yapan tek milletvekili Ünal Demirtaş oldu…

Sayın Demirtaş'ın konuya ilişkin açıklamasından bir bölüm aktaralım...

" Ereğlimizin ve Zonguldakımızın en önemli sorunu işsizliktir, istihdamdır, ekonomik krizdir. Bu anlamda OYAK Grubu ilimize çok daha fazla yatırım yapmalı ve çok daha fazla Zonguldaklı  insanımızı istihdam etmeli, Ereğli ile ekonomik ilişkilerini çok daha fazla güçlendirmeli ve Ereğli’de çok daha fazla sosyal sorumluluk projelerine destek vermelidir. Ereğli ile Erdemir bir bütündür. Ereğli Erdemir’siz, Erdemir de Ereğli’siz olmaz. Bu anlamda,yapılan bu toplantı, umuyor ve diliyorum ki, Erdemir ( OYAK Grubu) ile Ereğli arasındaki yeni bir dönemin başlangıcı olur."

Ünal Demirtaş'ın büyük bir ustalıkla satırların içine sakladığı mesajlar OYAK Grubu'na ulaşmıştır herhalde…

Daha açık ifade etmek gerekirse Ünal Demirtaş diyor ki :

" Ey OYAK Grubu !.. Siz iyisiniz, hoşsunuz ama, biraz Ereğli'yi ihmal etmiş durumdasınız. Yüzünüzü Ereğli'ye dönseniz çok iyi olur. Erdemir'in sebeb-i hayatı olan Ereğli sizden daha çok yatırım, daha çok istihdam, daha çok sosyal sorumluluk projesi bekliyor. O halde yeni bir sayfa açalım, Ereğli-Erdemir bütünleşmesini daha çok sağlayalım."

Özeti budur…

***

Ünal Demirtaş'ın diplomatik bir nezaket uslubu ile OYAK Grubu'na atfen söylediği sözler, aslında Zonguldak ve Ereğli halkı adına beklentilerin ifade edilmesidir.

OYAK Grubu'na ERDEMİR'in "varlık sebebinin" Ereğli olduğunun uygun bir dille hatırlatılmasıdır.

" Ereğli-Erdemir bütünleşmesini daha çok sağlayalım " şeklindeki sözleri bu konuda bir "eksiklik" olduğuna işaret ediyor.

Ünal Demirtaş'ın, tüm Zonguldak halkı ile Ereğli'nin esnaf, sanayici ve ticaret erbabının düşüncelerine tercüman olan bu sözleri, OYAK ve ERDEMİR'in üst düzey yöneticileri tarafından iyi anlaşılmışsa ne ala !..

Ereğli Erdemir'siz, Erdemir de Ereğli'siz olmaz ama, OYAK ve ERDEMİR yöneticilerinin bu tesisin hangi topraklar üzerinde kurulu olduğunu unutmaması gerekiyor.

Ünal Demirtaş işte bunu hatırlatıyor.

(Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi