GMİS Armutçuk Şubesi’nde önceki yıllarda meydana gelen, ancak kamuoyuna yeni yansıyan “rapor yolsuzluğu” iddialarının yankıları sürüyor.

Tekrar edelim…

Olay yargıya intikal etmiş durumda, kararı ilgili mahkeme verecek.

Ne var ki, böylesine vahim iddialar karşısında sendika yöneticilerinin, Armutçuk Şubesi yöneticilerinin alayı “geçiştirmeye” çalışması ve konuyu “aile içi sorun” düzeyine indirgemesi anlaşılır gibi değil…

Binlerce “sahte rapor” yolsuzluğundan söz ediliyor, ancak sendika yöneticileri “önemsizleştirme” çabası içinde görünüyor.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez üzerine toz kondurmuyor, olağanüstü kongrede karşısına aday olarak çıkacağı belirtiler Şube Sekreteri Temel Eşgün de konuyu “aile içi sorun” olarak gördüğünü söylüyor.

*

GMİS üyesi maden işçilerinin aldıkları sağlık, ya da istirahat raporlarla ilgili mutlaka işyerlerine, yani müessese müdürlüğüne, aynı zamanda sendika şubesine bilgi verilmesi gerekiyor.

Bu durumda, binlerce istirahat, ya da sağlık raporu, gerek kurum yetkilileri, gerek sendika yöneticilerinin dikkatini çekmedi mi?..

GMİS Armutçuk Şube Başkanı, Şube Sekreteri ve diğer yönetim kurulu üyeleri “ Arkadaşlar bu raporlar da neyin nesi?..” diye sormadılar mı?..

Aynı müessesede çalışan maden işçileri tarafından binlerce istirahat raporu dikkat çekmez mi?..

Bu konuyla ilgili geçen yazımızda da söz etmiştik…

Sendika çevrelerinden önemli bir isim, “ Armutçuk’ta çok daha derin konular var. Bunlar patlarsa yöneticilerin çok başı ağrır” demişti.

Patlayacaksa patlasın !..

Kimin başı ağrıyacaksa ağrısın !..

Ki, kimse bir daha böyle şeylere cesaret edemesin.

Editör: Haber Merkezi