İsmail Öztürk, Alaplı’da OSB’nin temelini atan eski TSO Başkanı…

Özetle, bugünlerde bacaları tütmeye başlayan Alaplı OSB, İsmail Öztürk’ün eseri…

Sayın Öztürk, aynı duyarlılığı, şu anda TSO Başkanı olmadığı halde Alaplı Limanı için de gösteriyor, konuşması gereken herkesin sustuğu noktada, İsmail Öztürk tüm içtenliği ve kararlı duruşu ile Alaplı Liman Projesi’ni savunmaya devam ediyor.

Helal olsun !..

Alaplı’nın, bölgemizin ve ülkemizin geleceğini düşünen insanlara gerçekten helal olsun !..

***

Daha iki ay öncesine kadar Alaplı Limanı üzerine ahkam kesen TSO Başkanı Recep Ocak, esnaf temsilcileri, dernek temsilcileri, STK temsilcileri sustu…

Geride bu liman projesinin Alaplı ve bölgemiz için ne denli önemli olduğunun farkında olan TSO eski Başkanı İsmail Öztürk kaldı.

O susmadı, konuşuyor, projeyi sonuna dek savunuyor.

****

İsmail Öztürk, Alaplı’daki bu “sessizliğin” nedenini biliyor gibi sanki…

Araya “iyi saatte olsunlar” girmiş gibi bir anda bıçak gibi kesilen “liman” sesleri durup dururken kesilmedi herhalde…

Elbette bir “nedeni” olmalı…

***

İsmail Öztürk, Kanal Z’de Simge Kırlı’nın sunduğu, bizim de gazeteci konuklar olarak katıldığımız canlı yayın programına telefon bağlantısı ile katıldı.

Alaplı Limanı’na ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Bu projenin Alaplı, Ereğli ve Akçakoca için önemine değindi, Adapazarı demiryolu hattından limana bağlantı yapılması ile çok daha kapsamlı hale geleceğini vurguladı, bu limanın iskele ve benzeri yapılarla kıyaslanamayacağını, projesi hazır, ÇED raporu onaylanmış Alaplı Limanı’nın ilçenin ve bölgenin geleceğine ışık tutacağını ifade eden sözler söyledi.

Alaplı’nın söz ve karar sahibi insanları liman konusunda derin bir sessizliğe bürünmüşken, Sayın Öztürk’ün bu sessizliği bozması çok iyi oldu.

Diğerlerini sessizleştiren “neden” her neyse, İsmail Öztürk’ü de susturamazsa eğer, Alaplı Limanı için umutlar tükenmemiş demektir.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi