Gazi Alemdar Gemisi anısına PTT Filateli Servisi tarafından bastırılan özel zarflar, PTT Karadeniz Ereğli Şubesi ile tüm Türkiye’de aynı anda satışa çıkarıldı.

Gazi Alemdar Gemisi’nin İstiklal Madalyası ile onurlandırılması temennisinde bulunulan mektuplar hazırlanan özel zarflarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletvekillerine gönderildi.

Gazi Alemdar Gemisi, Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliyeye”ye katılmış ve Ereğli açıklarında Fransız savaş gemisi ile gerçekleşen ilk ve tek deniz savaşı ve deniz zaferini kazanmış gazi gemidir.

Bu savaşta serdümen Recep Kahya şehit olmuş, Ereğli de Kurtuluş Savaşı’nda kendisini düşman işgalinden kurtaran ilk ilçe ünvanını almıştır.

***

Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin CHP Milletvekili Ünal Demirtaş tarafından hazırlanan ve CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ak Parti milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu tarafından imzalalanarak TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifi aradan yaklaşık bir yol geçmesine rağmen halen TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmedi.

Pandemi süreci, TBMM’nin tatile girmesi, yoğun Meclis görüşmeleri arasında bugüne değin gündeme gelmeyen yasa teklifinin, Gazi Alemdar Gemisi anısına bastırılan özel zarfların ve Milli Mücadele’de büyük kahramanlık gösteren gazi gemimize İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin taleplerin Sayın Cumhurbaşkanımıza ve 600 milletvekiline ulaşması ile hız kazanacağına inanıyoruz.

Zonguldak ve Ereğli, TBMM’den bu haberi bekliyor.

Erhan ÇAKMAK
 

Editör: Haber Merkezi