Aydın Ergenç’in istifasının ardından, özellikle Ak Parti cenahından bazı isimler Kızılay Şube Başkanlığı için yoğun kulis faaliyetine başladı.

Bodoslama daldılar…

Oysa Ak Parti il ve ilçe yöneticilerinin, atama zaten siyasi iradenin tercihine göre yapılacağından, bu işi “siyaset üstü “ bir yaklaşımla değerlendirip, Ankara’ya liyakat sahibi, ancak siyasi etiketi bulunmayan bir ismi teklif etmesi yerinde olacaktı.

Kızılay, akçeli işlerin yoğun olduğu bir kurumdur, dolayısı ile Kızılay Şube Başkanlığına, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile İl Başkanı Zeki Tosun tarafından belirlenecek şaibesiz ve tarafsız bir ismin “öneri” halinde Ankara’ya bildirilmesi en doğru tercih olarak görülüyor.

***

Şu anda Ak parti il ve ilçe yönetim kademelerinde bulunan isimler ile Ak Parti içinde etkili olan veya olmaya çalışan bazı isimlerin Kızılay Şube Başkanlığına atanabilmek için yoğun çaba harcadıkları siyaset kulislerinin başlıca konuları arasında yer alıyor.

Tekrar edelim…

Bu durum Ak Parti’ye zarar veriyor.

Mesela, Kadir Habiboğlu…

Bu konuda en çok hassasiyet göstermesi gereken isimlerden birisidir.

Kadir Habiboğlu iyidir, hoştur, doğru-dürüst, düzgün bir insandır.

Ancak, Bakkallar Odası Başkanlığı, aynı oda içinde Kantinciler Odası Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş olan Kadir Habiboğlu’nun bir de Kızılay Şube Başkanlığı görevini üstlenmesi “fazla” olmaz mı, kamuoyu bunun “siyasi” bir atama olduğunu düşünmez mi, dahası “ her yerin başkanı” olması kamuoyunda rahatsızlık oluşturmaz  mı?..

Kendisine böyle bir teklif gelse bile buna önce Kadir Habiboğlu’nun karşı çıkması gerektiğini düşünüyoruz.

Eğer siyasi kimliği ve diğer görevleri olmasaydı, Kadir Habiboğlu gibi şaibesiz bir isim Kızılay Şube Başkanlığı için ideal bir aday olabilir, bu görevi de hakkaniyetle yerine getirebilirdi.

Ancak mevcut tablo içinde böyle bir atamayı bekliyorsa eğer, bunun etik olmadığını anlaması gerekiyor.

***

Kızılay Şube Başkanlığı için diğer adı geçenlere, ya da bu işe hevesli olanlara gelince….

Bize göre, Kızılay Şube Başkanlığına bu isimlerin “dışında” isimler atanmalı…

Zaman zaman kendilerini il başkanı, ilçe başkanı, hatta milletvekili zanneden bu isimlerin Ak Parti’nin adını kullanarak atamalarla, şunlarla, bunlarla uğraştıkları yetmiyormuş gibi, şimdi de kendilerini Kızılay Şube Başkanlığına “layık” görmeleri yadırganacak bir durum değil…

Al takke, ver külah !..

Hani, “ Akrep etmez akrabanın akrabaya ettiğini…” misali, Ak Parti’ye en büyük zararı bunlar veriyor.

Sonuç olarak, Aydın Ergenç’in istifası ile sonuçlanan onca tartışmanın ardından Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ve İl Başkanı Zeki Tosun’un devreye girip, “ siyaset üstü “ bir yaklaşımla, bu işi hakkı ile yapabilecek, doğru-dürüst bir isme referans olmaları bekleniyor.

Bu her şeyden önce Ak Parti’nin hanesine yazılacak büyük bir “artı” olacaktır.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi