Tüm dünyayı, dolayısı ile ülkemizi de etkisi altına alan konoravirüs salgını, topluma karşı bireysel sorumluluk anlayışımızı geliştirmeyi zorunlu kılıyor.

Ölümcül virüsün yayılmaması ve salgının bir önce önlenmesi için Sağlık Bakanlığı'nın ve ülkemizdeki sağlık otoritelerinin uyarılarına riayet etmek, hijyen kurallarına azami özeni göstermek, en önemlisi ise zorunlu ihtiyaçlar dışında evden çıkmamak hem kendimize, hem de içinde yaşadığımız topluma karşı büyük bir sorumluluk olarak ortaya çıkıyor.

Türkiye, koronavirüs salgını ile mücadelede başarılı ülkelerden birisidir. Yaşamsal önlemler geç kalınmadan alınmış, koronavirüs salgınına karşı acil sağlık politikaları oluşturulmuş, tüm ülkede sağlık çalışanları ve hastaneler seferber edilmiş, halen bu mücadeleye etkili bir şekilde devam edilmektedir.

Ancak, bireysel sorumluluk anlayışının eksik kalması halinde, bu yöndeki mücadele de eksik kalacağından, vatandaşlarımızın hassasiyeti, devlet tarafından alınan önlemlere tam riayet edilmesi büyük önem taşıyor.

Bu önlemlerden en önemli ve en etkilisi "evden çıkmamak" olarak belirlenmiş durumdadır.

Şu andaki gözlemlerimize göre Zonguldak halkı bu kurala büyük ölçüde uyuyor, vatandaşlarımızın sorumluluk duygusu cadde ve sokaklara yanmışı bulunuyor.

Zonguldak'ın sokakları, caddeleri hiç bu kadar tenha olmamıştı.

Bu iyi bir gelişme, olumlu bir gelişme…

Aynı hassasiyetin daha da artarak devam etmesi hem sağlığımız, hem de vicdanımız için çok gereklidir.

Özel İdare Genel Sekreterliğine tam isabet !..

Recep Demirtaş'ın emekli olması ile boşalan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Ahmet Karayılmaz atandı.

Hayırlı-uğurlu olsun !..

Sayın Karayılmaz'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Konuyla ilgili 13 Ocak 2020 tarihli " Olursa tam isabet !.." başlıklı yazımızı hatırlatalım.

" Bilindiği gibi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş emekli oldu… Hayırlı-uğurlu olsun !.. 

İl Özel İdaresi gibi, ilimizin, özellikle kırsal kesimlerin gelişip kalkınması için çok önemli bir kuruluşun genel sekreterliğine atanacak isim kamuoyunda merakla bekleniyor. 

Ahmet Karayılmaz ismi gündemde… 

Atanırsa tam isabet !.. 

Ahmet Karayılmaz, Zonguldak'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptı, halen Samsun ilimizde Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapıyor. 

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'den Çaycuma Belediye Başkanlığına aday olan Ahmet Karayılmaz, CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın yerel iktidarın tüm avantajlarını kullanmasına rağmen, kısıtlı olanakları ile büyük bir seçim mücadelesi verdi ve ilk kez aday olmasına rağmen yüksek oy potansiyeli yakaladı. 

Şaibesiz, doğru-dürüst, tertemiz bir bürokrat olarak tanınıyor. 

Zaten, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği gibi kamuoyunun dikkatinin üzerinde olduğu bir göreve de doğru-dürüst bir yönetici gerekli… 

Umarız, siyasi irade bu yönde bir karar alacaktır. 

Başta söylediğimiz gibi… 

Olursa tam isabet !.."

Beklendiği gibi gerçekleşti…

Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar'ın üzerinde tam mutabakat sağladığı Ahmet Karayılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atandı.

Şaibesiz, doğru-dürüst, tertemiz bir bürokrat…

Görevin önemine ve ağırlığına yakışan bir isim...

Gerçekten "tam isabet" oldu.