Fevkani Köprüsü tartışmaları devam ediyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Yıllardır kirasını ve vergisini ödemeyen esnafların olduğunu, belediyenin zarar ettiğini. Ayrıca Acılık’da katlı otoparkın karşısında bulunan sosyete pazarının kurulduğu alana modern ve çok katlı bir iş merkezi kurularak Fevkani Köprüsü’nde bulunan esnafların oraya taşınacağını ve Fevkani Köprüsü’nün de yıkılacağını ve Zonguldak kent merkezinin yeni bir çehreye kavuşacağını söyledi.

Bu tartışmaların akabinde Başkan Selim Alan ayrıca vergisini ve kirasını vermeyenlerin en çok köprünün yıkılmasına karşı olanların olduğunu özellikle dikkat çekerek bunlarla savaşacağını ifade etti.

Tabi ki bu savaşın taraftarları olan fevkani köprüsü esnafı ne diyor.

Dün kendileriyle çok sayıda röportajlar gerçekleştirdik.

Hemen hemen hepsine gittik ama çok azıda kameraya karşı açıklama yapabilme cesareti gösteriyor.

Kameralar önünde açıklama yapmayan bir çok esnaf karşılıklı görüşmelerimizde ise Selim Alan’a adeta at eş püskürüyor ne dedi ama ne yapmak istiyor diye

**

FEVKANİ KÖPRÜSÜ, KARAYOLLARININ MI YOKSA BELEDİYENİN Mİ?

Esnaflar seçimde yıkmak için değil yapmak için göreve talip olduğunu belirten Selim Alan’ın, şimdi yıkmak istiyor. Diyerek tepki gösteriyorlar.

Bir esnaf röportajında “Bakın büyük ülkelerdeki köprülerin geçmişleri 50,100, 150 yıllık ve dimdik ayaktalar onlar yıkıyorlar biz niye yıkalım” diyorlar.

Başka bir esnaf ise oldukça ilginç bir söylemde bulundu. Fevkani Köprüsü’nü belediyenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini çünkü köprünün belediyeye değil karayollarına ait olduğunu iddia etti.

Esnaf bu iddiasını da kendisinden oldukça emin bir şekilde dile getirdi.

Genel anlamda ise köprünü sanıldığı gibi çürük olmadığını belirterek, bir önceki belediye başkanı Muharrem Akdemir döneminde OTTÜ’den gelen teknik ekibin inceleme yaptığını ve köprünü bakımla birlikte ömrünü 50-55 yıl daha ileceğini hatırlattılar.

Bakalım Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan esnafın bu iddiasına nasıl bir cevap verecek.

Kamuoyu olarak bizde merak içindeyiz doğrusu.

**

DENİZ YAVUZYILMAZ İLE OFF RECORT SOHBET

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili deniz Yavuzyılmaz Pazartesi Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin Editör Masasında konuk oldu ve biz gazetecilerin soruların cevaplandırdı. Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın bu çok önemli açıklamalarını gazete, internet ve TV’de yayınladık. Kısacası herkes her şeyi biliyor.

Ancak birde off recort konuşmamız oldu. Basın toplantısı sonrasında deniz Yavuzyılmaz ile karşılıklı sohbet esnasında konu yerel basının çektiği sıkıntılara geldi.

Burada Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldukça önemli bir detaydan bahsetti.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Eren Enerji aynı zamanda Türkiye’nin kağıt piyasasını elinde tutuyor. Türkiye’ni kağıt piyasası Eren Enerji’ni elinde. Dolayısıyla Eren Enerji Zonguldak’taki yerel gazetelerin kağıt ihtiyacı konusunda jest yapmalı ifadesini kullandı.

Bence de son derece mantıklı bir teklif bu

Eren Enerji bu teklifi bence değerlendirmeye almalı.

**

İSMET İNÖNÜ’YÜ ANIYORUM..

Atatürk’ün yakın silah arkadaşı; Türkiye Cumhuriyetin ilk Başbakanı, ikinci Cumhurbaşkanı, Devlet ve siyaset adamı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 46’ncı yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.