İlimizde nüfusa göre küçük, yaptıkları hizmetler bakımından "büyük" iki belediyeden örnek verelim…

Gelik ve Muslu belediyeleri...

Bilindiği gibi belediyeler İller Bankası'ndan nüfusları oranında pay alıyor.

Her iki belediyemizin İller Bankası'ndan aldığı paylar ile yine nüfusa göre çok sınırlı olan belediye gelirleri zaman zaman personel maaşlarını karşılamaya bile yetmiyor ama, Gelik ve Muslu beldelerinde yaşanan hızlı gelişme ve şehirleşmeyi herhalde belediye başkanlarının hizmet yolundaki büyük çabalarına ve yeteneklerine bağlamak gerekiyor.

Niyet "halka hizmet" olunca, imkansızlıklar içinde imkan bulunuyor belki de….

Eski yıllarda Gelik"e gitmek epey cesaret isterdi. Dağ yollarından, ormanlık alanlardan geçip Gelik'e ulaşmak için yanınızda üç-beş sağlam adamınızla birlikte "tedarikli" olmanız da gerekirdi.

Belediye Başkanı Burhan Sezgin ile birlikte, Gelik'te büyük bir değişim yaşandı, belde giderek şehirleşmeye başladı, yol, su, elektrik, kanalizasyon ve benzeri temel altyapı hizmetleri tamamlandı…

Şimdilerde Gelik"e giderseniz eğer, pırıl pırıl yollardan geçip gidiyorsunuz.

Belde halkı Burhan Sezgin'e dua ediyor…

Burhan Sezgin'in hangi hizmetleri yaptığına ilişkin sorulara, " Ne yapmadı ki, herşeyi yaptı, Allah, ondan razı olsun" şeklinde yanıtlar veriliyor.

***

Muslu'da kırsal'dan kente dönüşün hikayesi de böyle…

Beldede üçüncü dönem belediye başkanlığı yapan Sabahattin Adıyaman, aynı imkansızlıklar içinde Muslu'nun temel altyapı hizmetlerini tamamladığı gibi, pekçok sosyo-kültürel çalışmaya da imza atmış durumda…

Elbette bu hizmetlerin gerçekleşmesinde Eren Enerji'nin büyük katkıları oldu. Ancak, belde halkının çıkarları adına Eren Enerji ile iyi diyaloglar kuran Sabahattin Adıyaman, bu büyük kuruluşun imkanlarını beldenin hizmetine sunmayı başardı.

Üstelik, aynı iyi ilişkiler ve diyaloglar sayesinde Muslu'da işsizlik neredeyse "sıfır" düzeyine indirildi.

Sabahattin Adıyaman'ın üst üste seçim kazanmasının sebebi de bu zaten….

****

İlimizden iki belde, iki belediye başkanı….

Biri Ak Parti'li, biri CHP'li…

Belediye başkanlarının kişilik yapısına, karakterine göre değişen göreceli bir kavram olsa da, esasen hizmetin "partisi" olmuyor demek ki…

Beldelerinde yaşayan insanlar nezdindeki saygınlıkları, doğrulukları-dürüstlükleri tartışılmaz iki belediye başkanı "halis" niyetle halka hizmet edip, tüm imkansızlıklara karşı beldelerini geliştirmeye, insanların yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyor.

Darısı "kumsala apartman dikmekten" halkını düşünmeye fırsat bulamayan belediye başkanlarının başına !..

( Erhan ÇAKMAK )

Editör: Haber Merkezi