Zonguldak’ta yıllardır “lobi” meselesi konuşulur…

 Konuyu en çok gündeme getiren gazetecilerden biri olduğumuzu söyleyerek söze başlayalım…

 Geçmişte konuyla ilgili yaptığımız TV programları, gazete yazıları bir yana, mesela İstanbul’daki Zonguldak derneklerinin bir “federasyon” çatısı altında toplanması yönünde önemli yayınlarımız oldu. 

Şu anda Sayın Gurbet Altay’ın başkanlığını yaptığı bu federasyon gerçekleşti ama, yanılmıyorsam 27 dernekten oluşan bu federasyon dahi ağırlıklı bir lobi faaliyeti oluşturamadı. 

Türkiye’nin dörtbir yanında derneklerimiz var, yurtdışında derneklerimiz var ama, her nedense “lobi” konusunda eksiğimiz olduğu aşikar…

 Bir türlü ilimizin sorunlarının çözümü yolunda “mahalle baskısı” oluşturamadık gitti… 

Şimdi, Zonguldak’ta dernekçiliği gerçek anlamı ile sürdüren ve kamuoyunda “Zonguldaklılar Derneği” olarak bilinen derneğin başkanı Sayın Necati Başar tarafından merkezi Zonguldak olmak üzere tüm Karadeniz illerini kapsayan bir federasyon oluşturulması yönünde çaba gösteriliyor.

 Zonguldaklılar Derneği “tabela” derneği değildir, 500’ün üstünde öğrenciye karşılıksız öğrenim bursu veren, her yıl okul dönemlerinde öğrencilere kırtasiye yardımında bulunan ve daha pek çok toplum yararına hizmeti olan gerçek bir dernek… 

Umarız,”federasyon” ve bunun sonucu olarak “lobi” konusunda başarılı olur. Bu nedenle siyaset ve bürokrasinin yetkili makamları tarafından da desteklenmesi gereken bir girişim olduğunu düşünüyoruz.

(ERHAN ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi