Sevgili Okuyucular sizlere daha önceden bahsettiğim derneğimizi kurduk.

Mutlu Çocuklar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği şehrimize hayırlı olsun. Dernek hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum ve hatta size direk olarak tüzüğümüzün ilk iki maddesiyle en net bilgiyi vereceğim.

“ Derneğin Adı ve Merkezi

Madde 1: Derneğin adı “ Mutlu Çocuklar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği “ dir. 

Kısaca   “ Mu – Ço – Der “ diye adlandırılabilir. 

Derneğin merkezi Zonguldak/ Merkez ‘dir. 

Dernek, yurt içinde ve dışında şube açabilir.

Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı

Madde 2: Dernek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. “ sözünde vurgulanan görevi yerine getirmek amacıyla kurulmuştur.

  • MUTLU ÇOCUK MUTLU BİREY: Mutlu bir çocukluk geçiren kişi ilerleyen hayatında da bu mutluluğun belirtilerini birey olarak da yansıtır. Mutlu bir birey ise topluma pozitif bir yarar sağlar.
  • İYİ BİR GELECEK İYİ BİR MEMLEKET: Çocuklarımız yarınımızın gelecekleridir; onları ne kadar geleceğe hazırlarsak, ne kadar doğru bir şekilde gelişimlere destek olursak bu önce topluma, çevreye ve sonrasında tüm memlekete fayda sağlar.
  • ÇOCUKLARIMIZIN FİZİKSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİMİNE DESTEK OLMAK: Spor, sanat, edebiyat ve bilimsel faaliyetlerle çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak.
  • İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA İMKÂNLAR SAĞLAMAK: İhtiyaç sahibi ve ailesinin ekonomik durumu olmayan ya da yetersiz olan çocuklara kırtasiye, giyim gibi destekler sağlamak.
  • ÇOCUKLARIMIZI SPORA, SANATA VE BİLİME YÖNLENDİRMEK: Belli konulara yeteneği olan çocuklarımızı spor, sanat ve bilimsel anlamda hangi branşlara, hobilere yatkın ve istekli ise onları buralara teşvik etmek.
  • MİLLİ BİRLİK VE ŞUURUNU YAŞATMAK: Türk tarihimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, kurtuluş savaşı ruhumuzu, memleket sevgisini çocuklarımızla doğru kaynaklardan doğru ağızdan bilgilendirmek.
  • YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞIM: Yardımlaşma ve paylaşmanın önemini çocuklara anlatarak köy okullarıyla çalışmalarda bulunmak. “

Derneğimiz birbirinden değerli, kendi meslek gruplarında önemli yerlerde olan 15 tane kurucu üyeyle kurulmuştur. 

Sizleri de derneğimize bekliyoruz; gelin hep beraber güzel işlere imza atalım. 

Unutmayın; Her çocuk biraz Atatürk, birer Türk Bayrağı, bolca umut ve gelecektir.