Zonguldak-Kozlu buluşması sağlanmalıdır.

Zonguldak’ın bir önceki Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve yine Kozlu İlçesi’nin merhum Belediye Başkanı Ertan Şahin (Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun) ile kendisinden sonra göreve gelen Belediye Başkanı Kerim Yılmaz maalesef Zonguldak-Kozlu buluşmasını sağlayamadılar.

Ama inanıyorum ki şu anki Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş bunu başaracaktır.

Zonguldak-Kozlu arasında mevcut bulunan demiryolu hattından bahsediyorum.

Şu anda Zonguldak Tren Garı’ndan sonra ara tünele birlikte Kozlu’nun içine kadar giren bir demiryolu hattı var. Bu hat TTK tarafından kömürlerin Kozlu’dan Zonguldak Limanına vagonlarla çekilmesi için kullanılıyor.

Ve TTK günde sadece 3-4 saat bu hattı kullanıyor. Yani 20-21 saat ise bu hat boş kalıyor.

SELİM ALAN MADEM HAVARAY İÇİN GÜCÜMÜZ YOK DEDİ DEMİRYOLU NEDEN OLMASIN Kİ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Cuma günü düzenlediği basın toplantısında gazetecinin Zonguldak-Kozlu arasında havaray projesinin durumu hakkındaki soruya, “Kozlu-Zonguldak arasında teleferik (Havaray) yapmak için maddi gücümüz yok” ifadesini kullandı.

Bende diyorum ki Hem Selim Alan’a hem de Ali Bektaş’a

Hiç masrafa gerek yok

Hazır demiryolu bağlantısı var

Bu Kozlu-Zonguldak arasındaki hazır demiryolu bağlantısı toplu ulaşım için kullanılabilir.

Büyük meblalarda tutmaz hem

Sadece özel vagonla birlikte karşılıklı seferler atılacak o kadar.

Neden olmasın ki

Eminim bu proje hayata geçtiğinde vatandaşların da hoşuna gidecektir.

Belediyelerin kar’ını düşünmek yerine halkın kar’ını düşünmek en doğrusu diyorum ben.

Her iki belediye başkanımızdan da bu konuda bir atak, girişim bekliyoruz.

**

BUHARLI TRENLE MADEN TURİZMİ

Şimdi düşünsenize Kozlu’dan buharlı vagona bindiniz. Tünelden geçtik. Maden sergisini ziyaret edildi. Rombaki konağı ve madenleri ziyaret edildi. Hatta madenci kıyafeti giyilerek eğitim ocağında kömür kazdığınızı düşünün. Özel olarak haçzırlanan maden ocağı şeklindeki kafeler de çay içtiğinizi düşünün. Zonguldak’ın piza kulesi olan eğik bacayı ziyaret ettiğinizi düşünün.

Oradan Çatalağzı’na geçilerek müze haline getirilen Çates ilk termik santral binası (Neden olmasın ki) ve Muslu’da buluna tarihi değirmen ziyaret edilse.

Ve bu trenin Eşsiz doğal güzellikler eşliğinde tarihi köprüler bulunan demiryolu hattı boyunca Karabük’e kadar gittiğini veya Karabük’ten Zonguldak arasında turizm amaçlı buharlı lokomotif trenlerin çalıştığını düşünüyorum. İnşallah gelecek yıllarda hayata geçilebilir.

Bunlar iki önceki Zonguldak Valimiz Ali Kaban’ın projeleriydi.

Halen daha hayata geçmeyi bekliyor.

Hatırlatmak istedim sadece