Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) tarafından, bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek Dünya Madenciler Günü'nde madencilerin zorlu çalışma şartlarının yer aldığı fotoğraflar, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağı girişinde sergilendi.

Gazeteciler tarafından çekilen ve madenin zorlu koşulları ve madencilerin yer aldığı 43 fotoğraftan oluşan sergi, kuyudan gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasında yerin metrelerce altında çalışacak olan işçilerce çok büyük bir ilgi gördü. ZGC Başkanı Derya Akbıyık, sergiyle bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtirken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’da hayatını kaybeden madencileri rahmet ve şükranla andığını ifade etti. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, madenciliğin önemine dikkat çekerken, Vali Erdoğan Bektaş’ında mesajı ise çok anlamlıydı, Vali Bektaş, “Madencilik hayatın bir gerçeği. Sizler aşağıda bizler burada yukarıda ama hep birlikte emeğimizi arıyoruz. Rızkımızı arıyoruz. Ve geleceğimizi arıyoruz. Ülkemizin, milletimizin geleceği buralarda, sizlerin ve bizlerin gayretleriyle şekilleniyor”.

Madencilik dünyanın en zor çalışma koşullarına sahip ve her an ölüm riskiyle burun buruna olan bir meslektir.

Yerin yüzlerce metre altından madenciler tarafından çıkarılan madenler ekonomiye can veriyor, hayat veriyor.

Madenle, madencilerle özdeşleşen Zonguldak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ancak Zonguldak Gazeteciler cemiyeti bu sene yaptığı etkinlikle fark yarattı, 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak ise klasiğin dışına çıkılarak çok anlamlı ve güzel bir kutlama etkinliğine imza attık. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde kuyu başında madencilerin zorlu yaşamlarını resmeden fotoğraflardan oluşan sergi güne damgasını vurdu. Bu etkinlik sadece Zonguldak’ta değil tüm Türkiye’de ses getirdi.

Gerçekten de ZGC’nin bu farkını ve kalitesini gösteriyor.

Tekra Tekrör 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor ve şehit madencilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Madencilerimize kazasız belasız çalışmalar diliyorum.

Maden denince akla Zonguldak, Zonguldak denice akla maden gelir.

Madenle var olan Zonguldak’tan tüm madencilere, tüm dünyaya selamlar

**

CHP GENEL MERKEZİ DOĞRU YOLU GÖRDÜ

Bahçelievler Mahallesi’nde ki delege seçimlerini iptal eden Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi yanlış yaptığını anlayarak kararını geri çekti.

Ancak akılara şöyle bir soru geliyor. Madem bu kararı geri çekecekti niye aldı o zaman.

CHP Genel Merkezini kim ya da kimler yanılttı

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, genel merkezi yanıltmanın disiplin cezasını gerektirdiğini ifade etti.

Bunu aynı zamanda bir avukat kimliğiyle söylüyor.

Bakalım süreç nasıl işleyecek bende çok merak ediyorum.