Zonguldak’ta uzun yıllardır asfaltla hasrettik

Zonguldak’ta yola hasrettik

Zonguldak’ta hizmete hasrettik

Ve nihayet belediye Başkanı Selim Alan ile birlikte bu hasretler son buluyor.

Zonguldak olarak uzun zamandır b.eklediğimiz asfalt çalışmaları nihayet start aldı.

Gectiğimiz Cuma günü Karaelmas Mahallesi’nden başlayan asfaltlama çalışmaları Şentepe Mahallesinde kadar ana yol boyunca devam ediyor.

Ve 11 Eylül itibariyle de sırasıyla Ontemmuz, Rat ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden İnağzı Mahallesi’ne kadar olan hatta yapılacak olman asfaltlama çalışmaları öncesinde ekiplerce yol kazıma çalışmalarına başlanıldı.

Yol kazı çalışmaların ardından kısa sürede asfalt dökülerek yollarımız halk tabiriyle cillop gibi, kaymak gibi olacak.

Ne dedi belediye Başkanı selim Alan, “10 yılın üzerine asfalt çalışmasını gören vatandaşlarımız mutlu oluyor. Bizde verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmaları önümüzdeki senelere de yayarak bütün yollarımızı asfaltla tanıştıracağız” 

Selim Alan verdiği sözleri tutarak tüm projelerini gerçekleştirdiği takdirde Zonguldak gerçekten çok güzel bir hale gelecek.

Selim Alan genç ve hırslı biri

İktidar partisini bir belediyesi olarak bu hizmetleri ondan başkası da zaten yapamazdı çünkü Ankara’da tüm bakanlıkların kapısı ardına kadar açık durumda.

TOKİ’den ekipler Zonguldak’a gelerek lavvuar alanında, Liman’da, Millet parkının yapılacağı alanda inceleme yaptılar. Yani bu demek oluyor ki projelerin

Asfalt çalışmalarından özellikle şoför esnafı ve araç kullanan vatandaşlar çok memnunlar.

Çünkü her gün sanayiye giderek araçların tamir ve bakım yaptırmaktan kurtulacaklar.

Asfalt konusuna geri dönecek olursam

Zonguldak olarak aslında bizim şu ana kadar hiç yol sorunumuz olmaması gerekiyordu.

Türkiye’ne her tarafı duble yolarla kaplanırken Zonguldak olarak halen daha yol sorunu çekmemiz hiç olmayacak bir durumdu. Geçte olsa yolların asfaltlanması tabi ki güzel ama bugüne kadar bu hizmetten mahrum kalmak Zonguldak halkına bir cezaydı.

**

TEŞEKKÜRLER DERYA AKBIYIK..

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, ilimiz genelinde görev yapan gazetecilerin ve basın yayın kuruluşlarında görev yapan tüm herkesin başını sokabileceği bir evi olması için çok büyük bir çaba sarf etti.

Yıllar önce neden olmasın diyerek yola çıkan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Toki basın sitesi yapımı için bugüne kadar Toki nezdinde olsun, eski ve yeni milletvekillerimiz nezdinde olsun, valilerimiz nezdinde olsun, Zonguldak ve Ankara’daki bürokratlar nezdinde olsun bugüne kadar gerçekleştirdiği yoğun görüşmeler ve girişimler sonucunda Toki Zonguldak’ta 110 konutun yapımına başlanarak kısa sürede bitirildi ve 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında konutların hak sahiplerine teslim süreçleri başlıyor. Ve Zonguldak’ta gazeteciler şimdi bir konut sahibi oldular. 

Derya Akbıyık tabi ki bunu kendi başına yapmadı ama o olmasaydı inan bu iş olmazdı ve bize öncülük ederek bu işin bu seviyeye kadar gelemsini sağladı. Teşekkürler Derya Akbıyık.

**

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin. Hayırlı cumalar dilerim.