“Malı götürüyorlar”

Bu söz genelde

Usulsüz olarak çok para kazanmak

Yolsuzluk

Haksız kazanç sağlamak

Gibi olumsuz anlamlar içeriyor

Ve toplumumuzda sık kullanılan bir argo kelimedir

Tabiki diğer türlü anlamı var ama konumuz o değil

Bu kelimeyi sıradan vatandaşlar arasında sık sık kullanılmasına şahit olduk ama bu sözü daha doğrusu ithamı, bu suçlamayı bir milletvekili söylerse, dile getirirse, malı götürüyorlar derse bak o zaman işler değişiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş düzenlediği basın toplantısında “AK Parti’yi suçlayarak, Ak Parti belediyeciliğini kast ederek, “malı götürüyorlar” dedi.

Hem de birkaç kez bu sözü tekrar etti.

Malı götürüyorlar.

AK Partili zihniyetini, AK Parti belediyeciliğini yandaşlara rant sağlamak için malı götürmek için kullandıklarını belirten bir ithamda bulundu

Tabi ki CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş bunu selim Alan özelinde söylemedi ama genel kullandı yani hepsini içine katmış oldu.

Ancak şu var ki bir milletvekili sokak dilini konuşmasında kesinlikle kullanmamalıdır ve kullanmamalıydı da

Bir milletvekili, “Malı götürüyorlar dediği vakit karşı tarafından kendisine istediği şekilde hitap etme özgürlüğü ortaya çıkar ki bu hiçte hoş olmaz sanırım.

Politika dilini, siyaset dilini kullanmak varken bu tür sözler, cümleler kullanan kişinin itibarını toplum önünde zedeler.

Ünal Demirtaş aslında son derece nazik bir insan. Eminim kötü niyetle kişisel bazda bunu söylememiştir ama artık bu söz ağızdan çıktı. Kameralara da bu sözler yansıdı.

Bakılım karşı taraf bu suçlamalar için ne diyecek bende çok merak ediyorum

*

FİLYOS ARTIK STRATEJİK BİR ÖNEME DE SAHİP

CHP Zonguldak Milletvekilli basın toplantısında 2020 yılını değerlendirerek TTK, kömür üretimi, doğalgaz, madencilik, Filyos Projesi ve Endüstri Bölgesi konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak için Filyos Projesi’nin çok önemli olduğunu belirti.

Filyos Liman Projesi ve Filyos Endüstri bölgesinin artık sadece önemli olmaktan öte artık stratejik bir değere de sahip olduğunu ifade etti.

Haklı da 

Bilindiği gibi Karadeniz’de, yani Zonguldak açıklarında 4-5 milyar metreküp toplamda 405 milyar metreküp doğalgaz bulundu.

Doğalgaz’ın kara bağlantısını Filyos limanı olacak ve Filyos Endüstri bölgesinin yüzde 40’nın Türkiye Petrollerine tahsis edildiğini de Zonguldak kamuoyu olarak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın açıklamasından öğrendik.

Bu gelişme son derece güzel

Zonguldak ve bölgemiz için güzel

Çünkü burada 2 bin kişilik bir istihdam sağlanacak 

ZONGULDAK-FİLYOS YOLU ACİLEN YAPILMALI

Zonguldak Filyos bağlantısı Zonguldak için aciliyet taşıyor.

Ve ne yazık ki CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’a göre Ak Parti milletvekilleri Ulaştırma Bakanlığına bu konunun ciddiyeti anlatılamadı

Galiba Ünal Demirtaş burada haklı

Çünkü Ulaştırma bakanı Demirtaş’ın Kilimli-Filyos arasında ki karayolunun yapımına ne zaman başlanacağı sorusuna ucu açık bir tarih verilerek ilerleyen zamanda yapılacak ifadesi kullanılmış.

Bu olmamalıydı

Filyos Projesi Zonguldak’ın bir projesidir ve eğer ki bu yol yapılamaz ise Filyos projesi ile Zonguldak arasında bir bağ kurulamaz.

Yatırımcı Bartın’a gider, Zonguldak’tan kopar.

Bu konuda AK Parti Milletvekilyerini büyük b.ir iş düşüyor.

Ulaştırma bakanına baskı yaparak yolun yapımına bir an önce başlanılmalı

Vatandaş bu konuda la değil icraat bekliyor

**

MERVE KIR’A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Av.Merve Kır, çağın hastalığı olan Koronavirüs’e (Covid-19) yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Şu anda evinde tedavi altında bulunan Merve Kır’a acil şifalar diliyorum.