Zonguldak Kent Konseyi Başkanı, TTK İnşaat Emlak Daire Başkanı M. Yesari Sezgin, so n günlerde marjinal sol grupların hedefi haline gelmiş durumda…

İlimizde kendi alanında en yetkin bürokratlardan biri olan Yesari Sezgin hakkında başlıca iki nedenle spekülasyon üretilmeye çalışılıyor.

Birincisi, " Ak Parti'ye yakın " bir isim olması, daha önce Ak Parti'den aday oluşu…

Bu tek başına marjinal sol gruplar için yeterli bir neden…

İkincisi ise, Yesari Sezgin'in yeniden Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığına seçilmiş olması…

Son kongrede karşısında geniş kapsamlı bir ittifak oluşturulmasına rağmen Yesari Sezgin seçimleri 4 oy fark ile kazanıp güven tazeledi.

Yine bu kongrede sol gruplar dışında, ilimizde sendikacılığın saygın isimleri de Savaş Çiloğlu'na destek vererek bu ölçüde oy almasını sağladı.

Kongre bitti, seçimler bitti, kazanan kazandı, kaybeden kaybetti…

Bir oyla seçim kazanılır, bir oyla seçim kaybedilir.

Savaş Çiloğlu'nun artık bunu kabullenmesi gerekiyor.

***

Bizim tanıdığımız Savaş Çiloğlu'nun nezaketi elden bırakmayan beyefendi bir kişiliği vardır.

Kendisi siyaseten CHP'li kimliği ile tanınır.

Ancak, bu şehr-i Zonguldak'ta kendilerinden başkasını tanımayan, Ak Parti'ye karşı oldukları gibi, CHP'yi de beğenmeyen narsist marjinal sol grupların dümen suyunda kongredeki rakibi Yesari Sezgin hakkında aslı-astarı olmayan dedikodular üretilmesine alet olmaması gerekiyor.

Bize göre, Savaş Çiloğlu'nun halen başında bulunduğu Çaycuma Derneği'nin yaşamakta olduğu ekonomik sorunların nedenleri ve bu tablonun düzeltilmesi için ne yapmak gerektiği hakkında kafa yorması daha isabetli olacaktır.

Çaycuma Derneği'nin eski güçlü konumuna dönebilmesi için nerde, nasıl hata yapıldığının farkına varmak ve çıkış yolu aramak üzere mesai harcamak, malum dedikodu mekanizmasına alet olmaktan çok daha hayırlıdır.

Sözkonusu Kilimli, gerisi teferruat...

Ayrıntılar gazetemizin haber sutunlarında yer alıyor.

Arkadaşımız Ercan Demir'in haberine göre, Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci'nin daveti üzerine Kilimli'deki tüm siyasi partilerin ilçe başkanları bir araya gelip, "Kilimli'yi" konuştular.

Sedat Demirci'yi kutluyoruz…

Davete icabet eden tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarını kutluyoruz.

Hepsine helal olsun, üstelik örnek olsun.

Beldelerimiz, ilçelerimiz, şehirlerimiz, özetle vatanımız sözkonusu olduğunda, siyasi kaygıları ve tüm önyargıları bir yana bırakıp, birlikte hareket edebilmek yüksek bir davranıştır.

Sedat Demirci öncülüğünde, tüm ilçe başkanları işte böyle bir mesaj verdiler.

" Sözkonusu Kilimli ise gerisi teferruat"