Aşağıdaki satırlar ilimizde çok tanınmış bir marketler zincirine bağlı mağazalar hakkında müşterilerden gelen şikayetleri anlatıyor.

Çok sayıda şikayetin arasından birkaç tanesini aynen yayınlıyoruz…

Amacımız herhangi bir firmayı kötülemek ve hedef göstermek olmadığı için firma ismini saklı tutuyoruz.

İl Merkezi ve ilçeler dahil çok sayıda mağazası bulunan firma hakkında meydana gelen yoğun şikayetlerden sadece birkaç örnek…

1- Market reyonundaki fiyat ile fişteki fiyat aynı değildir reyonda 8 TL yazıyor ise fişte 14 TL yazıyor. Bu zor günde bu insanları hiç mi düşünmediniz ne biçim insanlarsınız yazıklar olsun onlara verilen para. Nerelere şikayet edilmesi gerekiyorsa hepsini bir bir yapacağım bu yanınıza  kalmayacak.

2- Zonguldak / Ereğli ….. kalitesini bozdu, almış olduğum sucuklarda et yerine yoğun baharat ve yoğun yağ olduğunu kızartırken anladım, hemen rengi kararmaya başladı ve sertleşti eskisi gibi lezzetli değildi.

Bu …….. Market'te ikinci kez başıma geldi daha önce de köfteleri aynı sorunu yaşadım. İlk açıldığı zaman çok lezzetliydi, devamlı köfte alırdım. Şimdi tadı ve görüntüsü çok kötü. Bu seferde sucuklar aynı olmuş. Halkın sağlığı ile oynuyorsunuz.

3- Zonguldak …. Market'ten aldığım Uni Baby bir buçuk litre sıvı çamaşır deterjanının fiyatı 42 TL'dir. Aynı ürün diğer marketlerde 28 TL o marketlerde kazanıyor ……. markette kazanıyor ama ……..  Market müşterisini kandırarak kazanıyor. Anlaşılan …….. Market enflasyonla topyekün mücadeleye girmemiş.

4- 1-İçeriye tıklım tıklım müşteri alınması

     2-Çalışanların inanılmaz derecede saygısızlığı

     3-Müşterilere el dezenfektanı ve el hijyeni uygulatmak yerine ne olduğu belirsiz eldiven giyme konusunda ısrarları 

     4-Kendilerinin sosyal mesafeye kesinlikle uymaması, giydikleri eldivenle tüm sebzelere, tartıya, kasaya, poşetlere, kendi yüzlerine elleyip

üstelik aynı eldivenle müşterilerin önünde kendilerine dağıtılan çayı da bir güzel içmeleri.

Duydunuz, okudunuz…

Hem ürün fiyatları, hem kalite noksanlığı, hem de personel davranışları bakımından pek çok şikayete konu olan bu ünlü market zincirinin “yerli” marketlerden biri olduğunu söylemekle yetinelim.

Bu marketin “vicdanı” yerli-yabancı tanımıyor anlaşılan…

El insaf !..

Markası ve gramajı aynı olan tek bir üründe 14 TL fiyat farkı olur mu?..

Biz de saf saf, “ Helal olsun adama, küçük bir işletmeden başlayıp, bunca zenginliğe nasıl ulaştı, bunca mağazayı, imalathaneleri nasıl açtı, diğer sektörlerde nasıl sektörün asıl temsilcileriyle yarıştı?” diye şaşırıp kalıyorduk…

“ Helal olsun, amma da başarılı işadamı..!” diyorduk…

Meğer bu işler öyle olmuyormuş, ürün fiyatlarını ikiye katlayacaksın, raftaki etiket fiyatı ile kasadaki fiş fiyatını ayrı tutacaksın, sucuğa baharatı basacaksın, kıymaya sakatatı katacaksın………

Ki, kısa sürede mağaza üstüne mağaza açasın.

Taş üstüne taş, kat üstüne kat koyup, uçuk fiyatlarla satışa sunasın.

***

Bizim ülkemizde serbest piyasa ekonomisi uygulanır, ticaret serbesttir.

Ancak bu “insafsızlık-vicdansızlık” anlamına gelmiyor.

Özellikle herkesin sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gereken pandemi döneminde fahiş fiyat uygulamaları ile vatandaşa eziyet etmek anlamına da gelmiyor.

Halkımızın en çok rağbet ettiği, en zorunlu ihtiyaçlarını karşıladığı marketlerin bir “vicdanı” olmalı…

Bu kadar “paragöz” olmak belki zenginlik üstüne zenginlik kazandırır ama, insanlığın en büyük değeri olan “vicdanı” da ortadan kaldırmış oluyor.