Sağlık hizmetinin ayrılmaz bir parçasıdır medikaller.
Tıbbi cihaz satan bu merkezler olmazsa sağlık hizmeti kesinlikle yürümez.
Coranavirüs ile mücadelede devletimiz halkımıza ücretsiz maske dağıtma kararı aldı.
Buraya kadar her şey çok güzel.
Kimse yanlış anlamasın maskenin halka ücretsiz olarak dağıtılması gerçekten çok güzel ve bu konuda devletimizi kutluyorum.Tüm dünyaya örnek oldu.
Ancak kararda bir detay çok dikkatimi çekti
Maskelerin halka ücretsiz dağıtımı Medikaller, yani (Tıbbi Cihaz satış merkezleri) aracılığı ile değil eczaneler aracılığıyla olacak.
İşte burası oldukça dikkat çekici.
Bildiğim kadarıyla maske ilaç değil, 
Dolayısıyla eczane yerine tıbbi cihaz satışı yapan merkezlerde maske dağıtımın gerçekleşmesi gerekmiyor muydu.
Medikal marketlerde şurup ve hap v. ilaç vs. satılması nasıl tuhaf karşılarsak, eczanelerde de maske dağıtılması aynı şekilde tuhaf geldi bana
Medikaller, 
Sağlık sisteminde varlar.  
Tıbbi cihazda varlar,
Hastane donanımında varlar
Hastane sarfında varlar,
Yapılan ameliyatlar da gelinen teknolojide hep var,
Teknik destekte var
Yara bakımda var,
Hastanın evine kadar hizmette yine onlar var,
Fizik tedavide medikal,
Yatırımda, üretmede, istihdamda yine hep medikaller,
Üretiyor, destek oluyor, devlet ve millet için çalışıyorlar.
Türkiye'de 1000 dolayında medikal market yani Tıbbi Cihaz satış merkezi var.
Her bir medikal market, en az 2 kişi istihdam ediyor.
her biri yüksek kira, vergi ödüyor.
Maske dağıtılmasında hadim değil ama medikal yerine eczanelerdin tercih edilmesi medikal marketlere güvensizlik anlamına gelmiyor mu.
Tıbbi Cihaz satış merkezleri olan medikaller, toplumun Covid-19’la yapmış olduğu savaşta, temel ihtiyaç tedarik merkezi olduğu halde göz ardı edilerek bir kenara atıldılar maalesef. Tıbbi Cihaz Kategorisinde olan ve üretilen bir ürünün dağıtımının en hızlı ve en güvenli yolu, yine üretim ve tedarikte hiçbir sıkıntı yaşamayan Medikaller tarafından yapılması kadar mantıklı olan bir şey olamaz elbette.Aynı şekilde bir tıbbi cihazın eczaneler tarafından dağıtılması kararı olsaydı inanı onu da eleştirirdim. Bence bir an önce maske dağıtımına medikal marketlerinde eklenmesi gerekiyor. Ama her ne olursa olsun kim dağıtırsa dağıtsın devletimize Corona virüs salgınına karşı olan mücadelesinde sonuna kadar destek veriyoruz. maskelerin halka ücretsiz olarak dağıtılması gerçekten takdire şayan. ABD&de ve bir çok Avrupa ülkesinde maske ve eldiven yok iken Türkiye'mizde ücretsiz olarak halkımıza dağıtılmaya başlaması gerçekten mükemmel. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır.