Siz kısa ve yaşanmış gerçek hatırayı anlatmak istiyorum

Anlatmak istiyorum çünkü günümüzü çok yakından ilgilendiriyor

Hacca gitme yasağının Başbakan Şehid Menderes Döneminde kaldırılmasından sonra Hacca giden ve Kudüs’e uğrayan Gönenli Mehmet Efendi(r.a)’ın bir hatırası okuyanları duygulandırıyor.

İşte Kudüsü Şerif’teki o anı!!

“Bakın, size bir yağmur hikâyesi anlatayım, şimdi hatırıma getirildi. Bendeniz karayoluyla ilk hacca giden kafilelerde bulundum. Biliyorsunuz, uzun bir süre Hacca gitmek yasaktı, sonra Allah razı olsun, Menderes zamanında kanunlar müsaade etti. İşte karayoluyla gidiyorduk.

Biliyor musunuz, bu millet Kâbe’ye, Hacca hatta Hacıya bile âşıktır. Urfa’dan geçiyorduk, otobüsün önüne insanlar yattı. Evet evet, yanlış duymadınız, böyle yere yattılar. Yola yattılar yola, ‘Yahu bunlar ne yapıyor?’ dedik, mecbur kapıyı açtık. ‘Kardeşim, ne istiyorsunuz?’ diye sordu şoför. ‘Vallahi, bu Hacca gidenler bizde misafir olmazsa yerden kalkmayacağız’ dediler.

Aman ya Rabbi!

Biz de vize işlemleri olduğunu, geç kalırsak kapıda çok zorluk çekeceğimizi onlarla konuştuk, bir şekilde ikna etmeye çalıştık. Neyse, gönüllerini aldık. Otobüste, ikramda bulundular… Ya, bu millet işte böyle âşıktır. Yâ Rabbi! Sen, Hac yollarını bize aç, bu aziz milleti Haremeyn’e Hadim eyle. O yola gitmekten alıkoyan eşkiyadan bu milleti muhafaza eyle. Bizler, evlâtlarımız, zürriyetimiz, inşallah hayırlısıyla o mübârek yollara gidelim ve gelelim.

ACAYİP BİR ŞEY OLDU!

Neyse efendim, Kudüs’e dört beş otobüs peş peşe geldik. Biz, tam kapının olduğu yerden şehre girdik, birdenbire gök gürledi. Bir rahmet, bir yağmur ki sormayın… Fesübhânellah! Fakat o anda acayip bir şey oldu. Normalde yağmur yağdığında herkes sokaklardan kaçar, ıslanmamak için bir yere dâhil olur. Ama Kudüs’te yağmurun yağmasıyla insanlar sokağa döküldü.

Bizim Hacıların bulunduğu otobüs kafilesinin etrafı insan seline döndü. Öyle ki arabaları sallıyor, pencerelere vuruyor, ağlayarak ve yüksek sesle bir şeyler söylüyorlardı. (Sanki olan biteni anlamıyormuş gibi tecâhül göstererek) Ben de görevliye sordum: ‘Kardeşim, ne bu gürültü, ne bu nümayiş? Bunlar ne bağırıp çağırıyorlar?’ diye.

Kafile başkanı ağlayarak bana ne dese beğenirsiniz? “Hocam, hep bir ağızdan ‘Kudüs’ün sahipleri geldi, Allah Teala da yağmur indirdi’ diye bağırıyorlar.”

Meğer üç senedir Kudüs’e bir damla yağmur yağmamış. Ama ne acayip tecellidir ki bizim arabaların geldiği an, Cenâb-ı Mevla yağmur indiriverdi. Orada olduğumuz müddetçe insanlar, bu rahmete ve yağmura doya doya kandılar.

“Ey Rabbimiz! Kudüs’ü küffâr elinden kurtar. Mü’minleri aziz eyle, şu zilletten cümlemizi halâs eyle. Bu necip milletimizi tekrar o mübârek beldelere hadim eyle. Korktuklarımızdan emin eyle, kâfirlerin şerrinden bir an önce insanlarımızı kurtarıp halâs eyle. Sen bizim Mevlâmızsın, kâfirlere karşı bize zaferle yardım eyle. Dinine yardım edenleri muzaffer eyle. Müslümanlara eziyet edenleri perişan eyle.”

 

PİŞMAN OLACAKLAR

Evet, ABD Devlet Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olara ilan ederek tüm İslam alemine savaş açmış durumda.

Sadece İslam alemine değil Hirstiyanlığada savaş açmış durumda.

Çünkü orası üç simavi dinin ortak kutsal mekanıdır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriki ABD başkanının bu beyanını bizim için hiçbir hükmü yoktur ve tarihte bir nokta değerinde bile olmayacaktır.

Son iki-üç asırda İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntılar, yüzyıl öncesinde Kudüs üzerinden sembolleşmiş ve 1945’ten itibaren “ilk kıblemiz” Mescid-i Aksâ fiili olarak işgal edilmiştir. Müslümanlar ilk şoktan sonra aşama aşama Filistin meselesine sahip çıkmaya başlamış durumdadır.

Önce duygusal, sonra söylem düzeyinde, akabinde ise icracı adımlarla belli mesafeler kat ediliyor. Siyonistler ise hedeflerini gerçekleştirmenin önünde engel olarak sürekli Müslümanları ve bazı duyarlı Hristiyanları/Yahudileri görmüş ve bu engelleri devre dışı bırakmak için şiddet, hile vb. olmadık yollara başvuruyorlar. Tarih ve tüm gelişmeler göstermektedir ki Kudüs tekrar Müslümanların rengini alacak, Müslümanların öncülüğünde adaletin sembolü olacaktır. Bunu engellemeye çalışanlar arkalarına ABD gibi küresel güçleri almaya çalışsalar da muvaffak olamayacaklardır. Bizler duyarlı davrandıkça bu hamleyi yapanlar yaptıklarına pişman olacaklardır.

Bu açıklamalarıyla küresel işgalci güçler sözü tüketmiş ve karşılarına Müslümanlığı ve insanlığı almışlardır. Yok hükmünde olan bir karar alınmış ve en hassas alanımıza dokunulmuştur. Kudüs meselesi bundan sonra dokunanları yakacak ve yaptıklarına pişman edecektir. tüm gönüllülerimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlılığa ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz. Kudüs işgalcilerin ve emperyalistlerin değil, bizimdir.

Kudüs hepimizindir.

Kudüs ümmetindir

Kudüs İsraillilere bırakılmayacak kadar çok değerlidir

Bunun sonu nereye varırsa varsın hiç önemli değil bir şekilde bu engellenecektir.

Sözlerimi tamamlarsam,

ABD’nin kararı bizin için yok hükmündedir

Men Dakka Dukka..

 

**

GÜNÜN SÖZÜ:

Gömleğinin düğmelerini yanlış iliklemek gibidir 

bazı insanlara güvenmek.

En başından beri yanlış yaptığını sonuna gelmeden anlayamıyorsun.