CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'a, CHP'li üyelerin görüşleri doğrultusunda bazı sorular yöneltelim...

Bilindiği gibi Merve Kır, aynı zamanda bir avukattır. Umarız, sorularımıza makul ve mantıklı yanıtlar verecektir.

 

1- CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi ne zaman yapıldı? Geçtiğimiz Cumartesi günü "ekseriyet sağlanamadığı" doğru mu? Kongre, bu nedenle sessiz-sedasız Pazartesi gününe mi ertelendi? Eğer, söylendiği gibi ekseriyet sağlanamadı ise, CHP gibi bir siyasi partinin, Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi gibi önemli bir kongresinde "ekseriyet sağlanamayışı" nasıl izah edilebilir?..

 

2- CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi, CHP'li kadın üyelere duyuruldu mu veya "yeterince" duyuruldu mu?.. Hangi yöntemlerle, nasıl duyuruldu?.. Böylesine önemli bir kongre CHP'nin resmi internet sitesinden yayınlandı mı?.. SMS veya telefonla üyelere bilgi verildi mi?.. Bu kongreyi, CHP'nin resmi internet sitesinden yayınlamak veya üyelere SMS göndermek çok zor bir iş mi?.. Yine, böylesine önemli bir kongrenin tarihi, basına ve kamuoyuna neden yansıtılmadı?.. CHP Merkez İlçe Kongresi'ni sağır sultan bile duydu da, bu kongre neden böyle sessiz-sedasız geçti?..

 

3- CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi'nde sandık kuruldu mu?.. Sandık kurulu ve gözlemciler oluştu mu?.. CHP'nin bu kongrede oy kullanabilecek kaç üyesi vardı, kaç üye oy kullandı?.. Katılım yüksek miydi, yoksa çok "sınırlı" mı kaldı?

 

4- Bu kongreye "iyi saatte olsunlar" karıştı mı?..

 

CHP'li üyeleri ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına Sayın Merve Kır'dan bu sorulara makul ve mantıklı yanıtlar vermesini bekliyoruz.

 

 

CHP İl Başkanı kim olacak ?..

 

Bu konuda rivayet muhteliftir...

Deniz Yavuzyılmaz'ın böyle bir niyeti yok...

Halil Furat'ın ise "niyetli" olduğu görülüyor.

Ancak, CHP'de Merkez İlçe Başkanlığı için bunca "kıyamet" koptuğuna göre, il başkanlığı mücadelesini varın siz düşünün artık...

Şimdi işin içine "ilçeler" de giriyor.

Merkez'den, Ereğli'den, Çaycuma'dan, Devrek'ten, Gökçebey'den "ses" gelecek !..

Şerafettin Turpçu her zamanı gibi bir "tarafı" tutacak...

Eski milletvekilleri devreye girecek, mesela, uzun süredir sesi-sedası çıkmayan Ali İhsan Köktürk de ortaya çıkacak.

İlçe başkanları, belediye başkanları kimden yana olacak?..

Zaman kısa, hedef büyük !..

Bakalım, CHP'nin yeni il başkanı kim olacak?..