Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürü Cihan Güngör’ü ziyaret etti. 
Başkan Demir’e; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, TURSAB Batı Karadeniz İl Temsilcisi Vahdettin Velioğlu, TURSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner ve TURSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin ziyarette eşlik etti.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile “Kömüre Giden Demiryolu Tren Turizmi “Projesini geliştirdik. Batı Karadeniz Bölgemizin sahip olduğu endüstriyel mirası, aynı zamanda bir turizm varlığı olarak da kullandığı zaman bu gelişimden turizmin yanında birçok farklı sektöre de fayda sağlayacaktır. Projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu ile iş birliği yaparak, talep ve ihtiyaca göre Bölgemizin mevcut turizm ve kültür değerleri hâlihazırdaki tren yollarıyla bütünleştirdik. Zonguldak ile birlikte Karabük ve Bartın İllerini de kapsayacak olan bir turizm koridoru oluşturarak alternatif bir turizm güzergâhı ortaya çıkardık. Bu proje ile aynı zamanda bölge için hem belirlenecek olan önceliklerin hayata geçmesi sağlanacak, hem de turizmin sağlayacağı istihdam olanakları arttırılarak bölgenin ekonomik olarak kalkınması sağlanacaktır.
Önerilerimizi, program ve araştırma raporumuzu TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürü Sayın Cihan Güngör’ü ileterek turistik vagon temini ile seferlerin başlatılması konusunda yardımlarını istedik. Sayın Bölge müdürümüze yapıcı yaklaşımları ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ