Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, KANAL Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sunduğu Günün Konusu programında "MAKZON" konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, yaptığı açıklamada MAKZON'un Zonguldak için ne anlam ifade ettiğini anlatırken, Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin'in MAKZON üzerinden CHP'ye gösterdiği tepkileri yorumladı. 

Demir'in açıklamaları şu şekilde;

Bizim herhangi bir siyasi partiye yakınlığımız ve yandaşlığımız söz konusu değildir. Bu kurum, Cumhuriyet'ten daha önce kurulmuştur. Zonguldak'ın değeridir. Muhtarımız Okan Girgin, siyasi partilere böyle tepki göstermiş olabilir. Ancak biz halkın seçtiğiyle iş yaparız. Bizim hedefimiz, Zonguldak'ı geliştirmek.

MAKZON sadece bu tür durumların yaşandığı örneklerden bir tanesi. Biz MAKZON'u konuştuğumuzda bize "Bakacakkadı"da yapın, Bakacakkadı'da bir şey yapmaya çalıştığımızda "bunu endüstri bölgesinde yapın" diyorlar. Elbette her şeyin muhalifi var. Zonguldak'ın tekrar toparlaması lazım. Bunun için önce üretimi büyütmemiz gerekiyor. Büyüme, üretim olmadan insanımız gelişim istiyor. 'Zonguldak büyüsün ama sanayii bölgesi olmasın' istiyor insanlarımız. Ancak böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Ortada gelir olmadan gelir dağılımını konuşuyoruz, garip durum...

DAVET EDİP ZONGULDAK'A GELMEYEN YATIRIMCILAR ŞİMDİ ZONGULDAK'TA YER ARIYOR

Biz yakın zamanda Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Bölgesi gibi projeleri lanse ettiğimiz, karayolları ve demiryollarımızı yenilediğimiz için Zonguldak biçilmiş bir kaftan hale geldi. Şu anda Salih Demir'in davet edip getiremediği sanayiciler, şu an Zonguldak için kendilerine yer temin etmeye çalışıyor. Bizler de bu akımı iyi değerlendirmek, bu sanayicileri organize bir şekilde yerli yerine oturtmak için bir yandan organize bölgeye, bir yandan endüstri bölgesine, bir yandan serbest bölgeye, bir yandan sanayi sitesine yerleştirmek istiyoruz. Bu yatırımcı ilgisi, bölgemize olduktan sonra biz ne yaparsak yapalım bu akımı yüzde yüz engelleme şansımız yok. Ama önden hazırlık ve çalışma yaparsan ilimizdeki potansiyeli doğru kullanmış oluruz." 

Kaynak: Ersin Çorbacı