Soydaş,  CHP'ye üye kaydını kısa sürede yaptıracağını ve kendisi ile birlikte diğer partilerden de CHP’ye çok sayıda kişinin üye olacağını söyledi. 

Uzun yıllar MHP’de siyaset hayatını sürdüren Soydaş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in katledilmesi sonrası CHP’ye geçme kararı aldı. Konuyla ilgili net bir adım atılmazken, CHP İl Başkanı Devrim Dural da gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Dural; “ Bu konuyla ilgili bizlere gelen bir şey yok ancak; Metin ağabey çok sevdiğimiz bir kişi. Eğer CHP ailesine katılırsa bizleri çok mutlu eder.” dedi.

Konuyla ilgili ilk açıklamasını yapan Metin Soydaş da ilerleyen günlerde kaydını yaptıracağını söyledi. MHP’nin ideolojik çizgisinden uzaklaştığını, bu çizginin de CHP’de olduğunu tespit eden Soydaş; “Evet, CHP’ye geçeceğim doğru. Cuma günü partiye giderek kaydımı yaptıracağım. Genel seçimlerde buradaki milletvekilleri ile de birlikte bir çalışma yaptım. Seçim bürosu da açtım ve çalışmalar gerçekleştirdim. Biliyorsunuz ki ben yıllarca partide görev yaptım. Milliyetçi Hareket Partisi ideolojik çizgiden uzaklaştı. Bu ideolojik çizginin de Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu gördüğüm için böyle bir karar aldım. Aynı zamanda eski Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sinan Ateş eğitimciydi. Çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz eğitimcimiz katledildi. Milliyetçi Hareket Partisi de buna sessiz kaldı. Cenazesine bile gidilmeyeceği yönünde talimat verildi. Bu noktada CHP ise Sinan Ateş’e sahip çıktı. Ben Atatürk Milliyetçisiyim. MHP’de görev yaptım ama; Atatürk Milliyetçisi olarak görev yaptım. O izlenimle ilerledim. Durum bundan ibaret. Benimle birlikte CHP’ye geçecek olanlar da çok olacak. Bir rakam veremem ama; çevremde bu konuyla ilgili beni arayan arkadaşım çok.” ifadelerine yer verdi.  

Kaynak: Ercan Demir