Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk, Zonguldak'ı Muhalefete teslim etmemrk için gerekirse AK Ğarti ile beraber yürüyeceğiz" dedi.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, şu an için yerel seçimlerde ittifak yapılması konusunda genel merkezden bir talimat gelmediğini, yerel seçimleri kendi logoları ile gireceklerini ancak talimat geldiği anda AK Parti ile beraber yürüyeceklerini ifade etti.

Dün akşam İl Başkanı Mustafa Çağlayan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve merkez ilçe Naşkanı Hüseyin Yıldız ile bir araya geldiklerini ifade eden MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk şunların söylediği

"Cumhur İttifakımızla beraber oturduğumuz doğrudur. 'Zonguldak'ın geleceği için, Zonguldak'ımız için, Zonguldaklı için neler yapabiliriz?' Üzerinde durduk. Şimdi burada dün akşam beraber olmamız yüzde yüz AK Parti adına ittifak olarak gideceğimiz anlamına gelmiyor. Burada bizim asıl amacımız Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı'nın genel seçimlerde olduğu gibi yerelde de güçlü bir şekilde Zonguldak için, Zonguldaklı için güzel şeyler yapmak.
AK Parti ile beraber sahaya da ineceğiz. Burada kimin logosuyla çıkacağımız çok önemli değil. Zonguldak için 'neler yapabiliriz?' Bunun üzerinde duruyoruz. 'Gerçek anlamda Zonguldak için neler yapabiliriz?' Üzerinde duruyoruz. Bizim de Zonguldak'ımızdan başka yerimiz yok. Onun için biz sadece şu anda Cumhur İttifakı'nın daha güzel, daha hoş bir şekilde görülmesi için uğraş veriyoruz, uğraşlarımız devam edecek. 
Seçimlerde ittifak yapılması konusunda herhangi bir şu anda karar alınmadı. Karar için çok erken. Çünkü AK Parti içinde bizim için de herhangi bir talimat, bir talimat telakki edilmedi. Biz Cumhur İttifakı'nın bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini görselde göründüğü gibi de kalben de öyle olduğunu göstermek adına oturduk, oturacağız bunun önünde.

Bundan sonra herkes kendi logosuyla da diyebilir. Genel başkanımız veya Cumhurbaşkanımız. Biz her ikisine de hazırız. Yani şu an  Genel merkezden talimat gelmedi. Geldiğinde biz onun talimatının önüne geçme şansımız yok. Genel başkanımız ne derse odur. Sadakatten vazgeçmeyiz geçmedik. 

Zonguldak için en hayırlısı neyse biz onun peşindeyiz. Bu Selim Alan olur, Ömer olur, Veysel olur, Ahmet olur. Ama birlikte yürünecek gibi Zonguldak için gerekiyorsa Yani biz hiçbir duygu beslemiyoruz.  Tek amacımız Zonguldak. 
Onun için  muhalefete, Zonguldak'ı teslim etmemek için gerekirse beraber yürüyeceğiz. "

Kaynak: Ercan Demir