31 Mart Yerel Seçimleri öncesi merakla beklenen Cumhur İttifakı kararı sadece  Zonguldak'ın Merkez ilçesinde alındı. Diğer ilçelerde MHP kendi adaylarıyla seçime girecek. MHP Genel Merkezi ittifak bölgelerinin şekillenmesinin ardından Ereğli, Devrek, Çaycuma, Kilimli ve Alaplı ilçelerindeki MHP Belediye Başkan Adaylarını da kamuoyuna duyurdu. 

AK Parti ve CHP'nin en çekişmeli olduğu ilçelerden biri olan Kdz. Ereğli'de ittifaka girmeyen MHP, tecrübeli kadın siyasetçi İlkay Özdemir'i aday gösterdi. Özdemir'in adaylığı Ereğli'deki çoğu seçmen tarafından büyük heyecanla karşılandı. Parti oylarını fire vermeden alabileceği düşünülen İlkay Özdemir'in seçimde belirleyici faktör olabileceği de tüm partiler tarafından konuşulmaya başlandı. 

SEÇİMİN RENGİNİ ÖZDEMİR BELİRLEYECEK

Tecrübeli siyasetçi İlkay Özdemir'in siyasal gücünün ve seçmen üzerindeki etkisinin bilincinde olan AK Partili seçmenler ise, "Cumhuriyet Halk Partisi karşısında Ereğli'de seçimi almanın tek yolu ittifaktır. Özdemir güçlü bir aday. Bizim de oyumuzu bölebilir. Ereğli'de ittifak yapılmazsa burayı yeniden CHP'ye teslim ederiz" sözleriyle parti yetkililerine telkinde bulundu. 

İTTİFAK KARARININ ÇIKMAMASI TARTIŞILIYOR

AK Parti - MHP ittifakının sadece Merkez üzerine kurulu olması, Ereğli'deki seçmen tarafından tartışılıyor. Çoğu seçmen yaptıkları analizler doğrultusunda Ereğli'de de ittifakın kurulu olması gerektiğini savunuyor. İki partinin de il yöneticileri tarafından Ereğli'deki ayrımın tekrar gözden geçirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi