Toplam 8 adet 2 vagonlu tren setleri ile günde 16 sefer yapılarak yolcu taşımacılığı gerçekleştirilen Zonguldak-Karabük-Zonguldak ve Zonguldak-Gökçebey-Zonguldak arasında özellikle yaz aylarında aşırı kalabalık olması nedeniyle vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen AK Parti Zonguldak milletvekilleri önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanına, ardından da TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürüne ileterek, 4 vagonlu tren seti talebinde bulunup, tren yolculuğundaki aşırı kalabalığın önüne geçilmesini, Zonguldak halkının mağduriyetinin giderilmesini istemişlerdi. Ve TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile ile AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un talebi ve çabası karşılığında 4 vagonlu tren setinin hizmete girmesi kararını aldı. Ve ardında da 1 adet 15400’lük 4 vagonlu, 256 yolcu kapasiteli tren seti Adapazarı’ndan Zonguldak’a gönderildi.

Mevcut trenler özellikle deniz mevsimi olan yaz aylarında talebi karşılayamıyordu. Vatandaşlarımızdan bu konuda çok fazla şikayet geliyordu.

Pazartesi ve Salı günü test sürüşleri gerçekleştirilen dörtlü tren seti, dünden (Çarşamba) itibaren normal yolcu seferlerine başladı.

Giriş kamerasından, otomatik kapılar ve engelli tuvaletine kadar her ayrıntının düşünüldüğü vagonlar beğeni topladı. Vatandaşlar dörtlü tren setini oldukça konforlu ve güvenli bulduklarını belirterek memnuniyetleri ifade ettiler.

Tabi ki dörtlü tren setinin Zonguldak’a gelerek seferlere başlaması çok önemlidir elbette ancak benim burada dikkat çekmek istediğim bir konu daha var.

Bu olay, Zonguldak Milletvekillerini ilk icraatı olma özeliğini taşıyor.

Milletvekillerimizin ilk icraatları dörtlü tren setini Zonguldak’a getirmek oldu. 

Bir önceki milletvekilleri bunu maalesef başaramamışlardı.

Yeni başkanlık sisteminin ilk dönem milletvekili olan Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’dan Zonguldak çok şey bekliyor.

Örneğin TTK’ya adım alınması

Örneğin Stadyumun yapılması

Örneğin yarım kalan yatırımların ivedi bir şekilde tamamlanması

Örneğin yeni yatırımların hemen hayata geçirilmesi

Vs..

gibi

İlk icraat Zonguldak kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

Sonrakilerde öyle olacak inşallah..

**

CHP BÖLÜNÜYOR MU

Koskoca Atatürk’ün partisi beceriksiz yöneticiler nedeniyle ne hale geldi

Koltuk hırsı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi, neredeyse bölünmeni eşiğine geldi.

24 haziran seçimlerine kadar 9 kez seçim kaybetmiş olan koltuk aşkıyla dopdolu olan Kemal Kılıçdaroğlu, yine kendisinden bekleneni yaparak, kurultaya gitmemek için direndikçe direniyor. Ama direndikçe de partisi bu sefer parçalamanın eşiğine getirdi.

24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ekibi tarafından 600’ün üzerinde imza toplanırken, CHP Genel merkezi de yok 31 delege imzasını geri çekti diye kurultay yapmamak için adeta biun dereden su getiriyor, çırpınıyor.

Yazık ki ne yazık

Bir kere Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimleri sonrasında kimseye bir şey demeden kurultaya kendisi gitmeliydi

Ama her zamanki gibi bunu yapmadı.

Hadi onu geçelim 

Toplanılan imza sayısı 500’ü geçtiği takdirde yine kurultaya gitmeliydi

Eğer bu şekilde Kemal Kılıçdaroğlu davransaydı inanın kurultayda yine kendisi seçilecekti.

Şimdi ise parti dağılmanın eşiğine geldi

Muharrem İnce’nin CHP’si

Veya

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si

Diye parti ikiye ayrılacak, bölünecek.

Atatürk’ün CHP’si için gazetelere kayıp ilanı verilirse hiç şaşırmayın

**

GÜLE GÜLE AYHAN YILMAZ

Kilimli İlçe Mili Eğitim müdürü Ayhan Yılmaz 6 yılık ilçe Milli eğitim görevini başarıyla yerine getirdikten sonra şimdide Karabük’ün Safranbolu İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

Kurucu ilçe milli eğitim müdürlüğünü yapan Ayhan Yılmaz, Kilimli’de eğitimin çıtasını hep yükseltti.

Pazartesi günü akşamı EÜAŞ (Çates) Misafirhanesinde düzenlenen veda yemeğinin ardından da Çarşamba günü akşamı da Kilimli Radartepe Tesislerinde Kaymakamlık ve belediye tarafından veda yemeği düzenlendi.

Safranbolu uzak bir yer değil.

Safranbolu’ya yolumuz düştüğünde bir çayını içeriz artık.

Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.