Türkiye olarak büyük bir acı içindeyiz

Suriye’nin İdlib şehrinde 36 askerimiz, mehmetçiğimiz şehit edildi.

Bu kadar büyük bir acıdan sora ülkemizde Mili Yas kesinlikle ilan edilmelidir.

Toplumu derinden sarsan büyük felaketler sonrasında veya önemli bir devlet adamının vefatı nedeniyle de milli yas ilan edilebiliyor.

Ve Milli Yas ilan etme yetkisi Cumhurbaşkanlığındadır.

ŞU ANA KADAR: 

--Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım Türk milletinin ebedi milli yas günüdür. Her yıl, 10 Kasım’da Türk milleti Ata’sını saygı ve minnetle anar.

--İran İslam Cumhuriyeti kurucusu Ayetullah Humeyni 3 Haziran 1989 tarihinde öldüğünde, dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından milli yas ilan edildi.

--11 Eylül 2001 tarihinde, ABD’nin New York şehrinde bulunan İkiz Kuleler vurulduğunda da Türkiye milli yas ilan etmişti.

--2 Nisan 2005’te Hristiyan dünyasının lideri Papa 2. Jean Paul öldüğünde de, 3 günlük milli yas ilan edildi.

--11 Mart 2011 tarihinde, Japonya’nın yaşadığı 9.0 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında da Türkiye’de milli yas ilan edildi.

--8 Temmuz 2014’te, İsrail tarafından Filistin yerleşimlerine yönelik düzenlenen saldırı harekatında 1800’ü aşkın Filistinli’nin öldürülmesinin ardından Türkiye 3 günlük milli yas ilan etmişti.

--23 Ocak 2015’te ölen Suudi Arabistan kralı Abdullah için de Türkiye’de 3 günlük milli yaz ilan edildi.

--24 Kasım 2017 tarihinde, Mısır’da Sina Cami saldırılarında hayatını kaybeden Mısırlılar için milli yas ilan edildi.

Suriye’nin (Aslında Rusya olduğunu adım gibi biliyoruz) İdlib’de konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz unsurlarına yönelik olarak düzenlediği hava saldırısı sonucunda 36 Mehmetçiğimizin hayatını kaybetmesi sonrasında kamuoyunda milli yas ilan edilmesi beklentisi giderek artıyor.

Tüm Türkiye olarak 36 askerimizin, Mehmetçiğimizin şehit edilmesi ve bir o kadarda askerimizin yaralanması sonrasında büyük bir acı içindeyiz.

Toplum olarak bu kadar büyük bir acı içindeyken, yas tutarken mili yas ilan edilmesi bence en doğrusu.

NOT: Olurda mili yas ilan edilirse ben bu yazıyı 29 Şubat Cumartesi günü akşamı yazdım bilginiz olsun.

**

TAZİYE
Şafak Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Şaban Yılmaz’ın damadı Mehmet Çönke'nin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, Şaban Yılmaz ve ailesine yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.
Ruhu şad mekanı cennet olsun.