Kilimli Halk Eğitim Merkezi Güreş kursunun minik sporcuları 1 Temmuz'da Kozlu Dağköy Yağlı Güreşlerinde, 2 Temmuz'da ise Bartın Yanaz Köyü Karakucak Yağlı güreşlerinde yarışacaklar. Güreş Antrenörü Ramazan Turgut yaptığı açıklamada, 14-16 Temmuz'da Ankr'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası öncesinde minik güreşçilerin üzerindeki heyecanı atması amacıyla Kozlu ilçesi ve Bartın ilindeki güreş müsabakalarına katılacaklarını belirterek şunları söyledi;
"Çalışmaları yaklaşık 1 yıldır devam ediyoruz ve meyvelerini bu geçtiğimiz Cumartesi günü burada seçmelerle gördük, görmeye başladık. Sporcularımız rakiplerini yendiler. Güzel maçlar yaptılar. Minderde olan güreş bayramda Bartın'da olacak. Karakucak Güreşleri'yle daha onları da deneyeceğiz. Sporcularımızı Türkiye Şampiyonası güreşleri öncesinde heyecanlarını atmak için Bartın'da götürüyoruz. Karakucak'ta da güreştireceğiz.  Onun öncesinde ise 1 Temmuz'da Kozlu Dağköy yağlı güreşleri müsabakalarında güreştireceğiz ve üzerlerinde ki heyecanlarını atacağız.
Kilimli' de güreş sporu yoktu yani bilinmeyen bir spordu. Burada Kilimli'de Güreş Sporunda bize yardımcı olan Halk Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcıları, Gençlik Spor İlçe Müdürü çok yardımcı oluyorlar. Dün de Belediye Başkanımızın yanına sporcularımızın madalyalarıyla gittik, tebrik ettiler. Ve malzeme desteğinde bulunacağını Başkanımız Kamil Altun söyledi. Başkan Altun sporcularımıza malzeme yardımında bulunacak. Burada Kilimli de halkımıza sesleniyorum. Güreş ata sporudur. Burada çocuklarının, gençlerinin sporu yapmalarını tavsiye ediyorum. Ben her zaman 7 günün her saati onların hizmetindeyim. Yani onlara gençlerimize ata sporumu öğretmeye çalışacağım. Herkesi bekliyorum. 10-15 yaş arası gençlerimizi bekliyorum. Kilimli yarı olimpik spor salonunun altında yerimiz var. Herkesi gençlerimizi bekliyorum spor yapmaya"

(Haber-Ercan Demir)