Türk siyasetinin örnek Devlet adamı, Büyük Alperen BBP kurucu lideri, İslam davasının cesur müdafii merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 9.Yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyorum. Bugün Türkiye’de Muhsin Yazıcıoğlu’nun eksikliği büyük derecede hissediliyor. 1954 yılında Sivas’ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü’nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptı. Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972’de Ankara’ya geldi. Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladı. 1978’de faaliyete geçen, Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı oldu. 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası, sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı. 1987’de arkadaşları ile birlikte MÇP’de siyasete girdi. MÇP’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.  1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, Milletvekili adayı oldu ve “O, inançlarınızı Meclis’e taşıyacak” sloganıyla, Sivas’tan Milletvekili seçildi. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi. TBMM’de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP’yi Meclis’te gururla ve onurla temsil etti. Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı. 

25 Mart 2009’da, Kahramanmaraş Mitingi’nden Yozgat’a gitmek için bindiği helikopterin, düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. Merhum Yazıcıoğlu’nu hakka milyonlar uğurladı. Büyük çile ve dava adamı, İslâm ve Türkiye sevdalısı büyük Alperen BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına, vefatlarının 9. Yıldönümünde yüce Allah’tan rahmet diliyor, Yazıcıoğlu ailesine, Büyük Birlik Partisi camiasına, tüm dava arkadaşları ile sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı Cennet, ruhu şad olsun. Çarşamba günü Büyük birlik partisi Zonguldak teşkilatı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu’un anma töreni düzenlendi. Merhum Yazıcıoğlu Zonguldak’ta dualarla, okunan Kur’an-ı kerimlerle anıldı, ruhu şad edildi.

 

MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN İSMİ ZONGULDAK’TA YAŞATILMALI

Çok iyi hatırlıyorum. Bir önceki Valimiz Ali Kaban döneminde Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcıları Zonguldak’a gelmiş ve BBP İl Başkanı Taner Yıldırım ile birlikte Vali Ali Kaban’ı ziyaret etmişlerdi. Tabiî ki bu ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirilmişti. çıkışta Genel Başkan yardımcılarından birisi, ismi aklımda yok, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu isminin şu anda Asma taksi durağı yanında bulunan ve yeşillendirilen parka verilmesini talep ettiklerini ve vali Ali Kaban’ında bu talebe olumlu baktığını ve değerlendireceğini söylemişlerdi.

O günden bugüne aradan çok zaman geçti.

Şimdi Başka bir valimiz görevde.

Ama inanıyorum ki Sayın Valimiz Ahmet Çınar, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin yaşatılmasına olumsuz bakmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Ülkemize yıllarca hizmet eden Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi Zonguldak’ta da yaşatılmalıdır kesinlikle.

 

Sizlere merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun iki şiiri ile veda etmek istiyorum

 

ZİNDAN VE HAYALLER

Zindanmış bu karanlık oda.

Ne gam!

Bana, imanımın ışığı yeter…

Ellerim mi kelepçelenmiş arkasından?

Tutsak edilemez ya düşünceler!

Paslı kilit ve demirlerle çevrili. 

Olsa da odam,

Sınır tanımaz hayaller.

 

 

`ÜŞÜYORUM` 

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır 

Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum 

Gözlerim parke parke taş duvarlarda 

Açılıyor hayal pencerelerim 

Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum 

Kekik kokulu koyaklardan aşarak 

Güvercinler ülkesinde dolaşıyor 

Bir çeşme başı arıyorum 

Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp 

Mis gibi nane kokuları arasında 

Ruhumu dinlemek istiyorum 

Zikre dalmış her şey 

Güne gülümserken papatyalar 

Dualar gibi yükselir ümitlerim 

Güneşle kol kola kırlarda koşarak 

Siz peygamber çiçekleri toplarken 

Ben çeşme başında uzanmak istiyorum 

Huzur dolu içimde 

Ben sonsuzluğu düşünüyorum 

Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum 

Durun kapanmayın pencerelerim 

Güneşimi kapatmayın 

Beton çok soğuk, üşüyorum..

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Maharet güzeli görebilmektir, sevmenin sırrına erebilmektir. Cihan, Alem herkes bilsin ki şunu; En büyük ibadet sevebilmektir.( Yunus Emre)