Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat gündeme dair açıklamalarda bulundu.Vali ve AKP’lilerin aksine biz kenti varoş olarak görmüyoruz. Başkan Pulat, Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz’ı eleştirerek Fevkani köprüsünün tarihi ve hangi amaçla yapıldığını anlattı.Pulat’ın açıklamaları şu şekilde;
”İlimizin merkezinde bulunan gerçek adı İnönü köprüsü olan, sonradan adı fevkani köprüsü olarak anılan yapı, şehrimizin varoluş nedeni olan kömürü “ tren” yoluyla gideceği yere ulaştırmak ve trafiğin akışının devamlılığını sağlamak gayesiyle yapılmıştır.
1990-1991 yıllarında şanlı madencimizin gerçekleştirdiği büyük yürüyüş dönemin Anap iktidarı ve ondan sonra gelen iktidarlar ve en son olarak AKP iktidarı Zonguldak’la, kömürle ve madenciyle olan hesaplaşmasını bir türlü bitirememişlerdir. AKP iktidarı kömür üretimini bitirme noktasına getirmiş, şehrimizi de ekonomik ve sosyal anlamda bitirmeye doğru kararlı adımlarla ilerlemektedirler. Uydurma bahanelerle köprüyü yıkmaya uğraşan AKP’lilere şimdilerde şehrin valisi de eklenmiştir.

Şehrimiz genelinde sıklıkla yaşanan sel felaketlerinde de İnönü köprüsü cankurtaran görevini yaparak derenin iki yakasının bağlantısı sağlamaktadır. Köprüyü yıkıp, tren yollarını da kaldırdıklarında amaçlarına bir adım daha yaklaşacaklardır.
Buradaki ana düşünce kentin en işlevsel köprüsünü ve tren yollarını yok edip kentin iki yakasını modern bir şekilde sağlamak ve varoşluktan kurtarmak değil, aksine kömür üretiminin azaltılmasıyla hem TTK kurumunun , hem de kentin bitirilmesidir.

Sayın Vali yaptığı açıklamada köprünün bir tarafının sosyetik, bir tarafının da varoş olduğunu söylemiştir. Bir kentin Valisinin Şehrin merkezini böyle tanımlaması kendisine hiç yakışmamıştır. Bizler madenci kentinin evlatları olarak kömür üretimiyle gurur duyar ve Ülke ekonomisine yaptığımız katkıyla mutluluk duyarız. .

Sayın Vali’nin ve AKP’li yöneticilerinin aksine biz kentimizi varoş olarak görmüyoruz. Üreten ve Ülkeye katma değer yaratan eski kimliğine geri dönmek istiyoruz ve şunu ifade ediyoruz ki bunun adı varoşluk değil sağ iktidarların ve uygulayıcılarının yaşadığımız şehre olan ihanetleridir.

(Haber-Ercan Demir)