Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. olan İl Kongresi başladı.
Site Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongrenin Divan başkanlığını Parti Meclisi Üyesi Müslüm Sarı yaptı.
Kongreye, CHP Milletvekilleri Eylem Ertuğrul, Deniz Yavuzyılmaz, eski milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal, Ünal Demirtaş, belediye başkanları ilçe başkanları ve delegeler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan il Başkanı Murat Pulat veda etti.
Milletvekili seçim yenilgisini kendilerinin değil, il başkanlığının görüşü olmadan 3. sıra milletvekili adayının başka bir partiden gösteren genel merkezin  olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İlk Genel Başkanımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke, devrim ve gösterdiği yoldan ayrılmadan, 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partimizin onurlu , dürüst duruşuna yakışır bir şekilde il başkanlığı görevimi yapmaya çalıştım. 
Bizler partimizden aldığımız siyasi terbiye ile örgütlü çalışmaya ve  örgütlülüğe önem verdik, örgüt hiyerarşisi bizim ilk önceliğimiz oldu. Büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi yolumuz olmuştur. 
16.02.2020 Tarihinde gerçekleşen 37.Olağan kongremizin bizlere verdiği yetki ile görevimize başladık. 
Göreve başladığımız tarihten kısa bir süre sonra dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid belasıyla karşı karşıya geldik. 
Bu süreçte çok değerli partililerimizi, akrabalarımızı ve yakınlarımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. 
1,5 yıla yakın bir süre ülkemizi etkisi altına alan bu süreçte örgütsel anlamda yapmamız gereken görevlerimizi yapamadık.
2019 yılında kaybettiğimiz Zonguldak belediyesinin hesaplaşmasıda ,hesabını vermekte bizimle hiç alakası olmamasına rağmen bize düştü.
Genel Merkezimizin 2019 yılında yapılan genel seçimlerde Zonguldak Belediyesini kaybetmemize neden olan hatalarını tekrarlayarak, 
2023 yılında yaşadığımız genel seçimler öncesi Milletvekilliği aday listeleri oluşturulurken il başkanı olarak görüşüm alınmamış, örgütler yok sayılarak 3.sıra millet ittifakı ortaklarına verilmiştir. 
Bu sebeple de  Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesine ve  3 Milletvekili çıkarma şansımıza engel olmuştur.
Aday listesine yaptığımız itirazları ve isyanı Genel Başkan Yardımcılarımızdan hiç biri dinlememiş, bizleri  bir kez daha bizi hüsrana mahkûm etmişlerdir.
Genel Merkez yönetimi tarafından görev yapmış olduğumuz süre boyunca il başkanlarını sadece 3 kere toplayarak bizleri ve örgütleri yok saymışlardır.

Bu süreçte örgütsel anlamda bizlerden maddi, manevi desteklerini esirgemeyen, bizlerin Genel Merkezimizle uyumlu çalışması adına her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Ünal Demirtaş’a şahsım adına teşekkürlerimi borç bilirim.

Sözlerimi bitirirken sizlere Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri ile veda etmek istiyorum.

DAVA ADAMI İSTİYORUM;
Parti içinde herkes” Ben ne olacağım” sorusunu soruyor.
Bazılarının derdi partiyi iktidar yapmak değil, partide koltuk kapmak peşinde!
Nasıl belediye başkanı, nasıl milletvekili olurum, derdinde!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin acilen bir dava partisine dönüşmesi lazım.
Bize davasına inanan her türlü saldırıya karşı koyacak ideolojik donanıma sahip, parti disiplininden kopmayacak inançlı dava adamı lazım.
Kongremizin Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum."

Kaynak: Ercan Demir