Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, "Kongre sürecinin başında aday olarak ortaya çıkmamı isteyenlere söylediğim yeni yüzlerin, yeni adayların ortaya çıkması yönündeydi. 
Ama gördük ki yine eski yüzler, parti yönetimlerinde görev almış, görevlerini yapamamış ve var olan belediyeleri kaybetmiş, siyasi pazarlıkların dışında olduklarını beyan ederek  her türlü pazarlıklara dahil olan  arkadaşlarımızın aday olarak ortaya çıkması enteresandır." Şeklinde konuştu . 
Polat yazılı açıklamasında şunları kaydetti;

"100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi'nin onurlu, dürüst, ilkeli duruşuna yakışır bir şekilde İl Başkanlığı görevimi yapmaya çalıştım.
Kongrelerimizle ilgili olarak, İlçe kongrelerimiz sonrasında  1 Ekim 2023 tarihinde 38.Olağan il kongremizi gerçekleştireceğiz.
Benim adaylığımla ilgili durum hakkında söyleyeceğim, sürecin başında aday olarak ortaya çıkmamı isteyenlere söylediğim yeni yüzlerin, yeni adayların ortaya çıkması yönündeydi. 
Ama gördük ki yine eski yüzler, parti yönetimlerinde görev almış, görevlerini yapamamış,  görev yapamıyorum diye istifalarını getirmiş, şehir dışında olma bahaneleri ile önem taşıyan toplantılara katılamamış, var olan belediyeleri kaybetmiş, siyasi pazarlıkların dışında olduklarını beyan ederek  her türlü pazarlıklara dahil olan  arkadaşlarımızın aday olarak ortaya çıkması enteresandır. 
Görevleri başında olan ilçe başkanlarımıza da bir iki şey söylemek isterim. İlçe başkanlarımızdan bir arkadaşımız il yönetim kurulundan istifa ederek, bir diğeri de yeni ilçe başkanı seçildi. Diğerleri ya başkandı, ya da ilçe yönetim kurulu üyesiydi. Beni il başkanlığı konusunda yetersiz bulmuşlar. İlçe örgütleri ile birlikte yapılan çalışmaları bilip de bu tür yorumlarda bulunmak pek akla yatan bir durum değildir.
Beni yetersiz bulan arkadaşlar ilçe başkanı veya yöneticisi olarak bizden habersiz yoğun çalışmalara imza atmışlar da, bizim haberimiz olmamış."

Kaynak: HABER MERKEZİ