AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, İnağzı Mitingi'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP'nin Adayı Tahsin Erdem'in '1 Nisan'da Selim Alan'a şaka yapacağız' sözlerine mitingden yanıt veren Mustafa Çağlayan "Zonguldak'ımızın şakayla, şamatayla vakit geçireceği zaman geçireceği bir durumu söz konusu değil. Zaten 10 yıl bu millete siz şaka yaptınız. Artık şakanızı kendi aranızda yapın" dedi. 

İnağzı Mahallesi'nde Cumhur İttifakı'nın adayı Dr. Ömer Selim Alan'ı kalabalık bir grup karşıladı. Mitinge Dr. Ömer Selim Alan'a destek vermek için AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı, Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özübek, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın mitingdeki konuşması şöyle:
"Bana bir küçük bir video izlettiler. Videoda deniyor ki '1 Nisan'da Selim Alan'a şaka yapacağız.'  Bunu diyen kim? Bunu diyen muhalefetin adayı. Kıymetli dostlar, Zonguldak'ımızın şakayla, şamatayla vakit geçireceği zaman geçireceği bir durumu söz konusu değil. Zaten 10 yıl bu millete siz şaka yaptınız. Artık şakanızı kendi aranızda yapın. Bu milletin şakalarına dahi mecali yok. Zonguldak'a genel başkanları geldi. Burada öyle bir konuşma yaptı ki akıllara ziyan. Her iki Kuzeyli, Güneyli, oralı, o makbul, bu makbul değil. Kıymetli hemşehrilerim. Biz ne diyoruz biliyor musunuz? Biz Zonguldak'ımızda, A partili, B partili, B partili, B partili, her kim olursa olsun birlikte beraberce, kardeş kardeşe yaşamaya devam edeceğiz. Siz bunu bizi bölmeye, ayrıştırmaya, sizlere fırsat vermeyeceğiz. Ne diyemediler bir tek biliyor musunuz? Biz hepimiz bir aradayız. Biz diyoruz ki hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Biz diyoruz ki bizim için önce Zonguldak'ı. Ne dedik biz geçmişte? Aynı yoldan geçmişiz biz. Aynı sudan içmişiz biz. Öyle mi? Hepimiz aynı yoldan geçmedik mi? Hepimiz bu mahallenin sokaklarında aşık olmadık mı? Sevmedik mi?" 

Mustafa Çağlayan, muhalefetin Genel Başkan Özgür Özel'in 'Kuzeyli- Güneyli' açıklamasına ise AK Parti'nin 'Haydi bir daha' şarkısıyla yanıt verdi. 

Muhabir: Ercan Demir