AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulunarak muhalefetin eleştirilerini yanıtladı

Siyasetin sahada yapıldığını ve tüm teşkilatlar olarak sahada olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Zonguldak'ta yüz yüze etkinlikleri değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, siyasetin sahada yapıldığını tüm teşkilatlar olarak  sahada olmaya devam edeceklerini ifade etti.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Yüz yüze ziyaretleri sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi:

HEPİMİZ SAHADAYIZ SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ ÇÜNKÜ SİYASET SAHADA YAPILIR

"Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı sebebiyle bizler bir çalışma metodu ortaya koyduk. Dedikki cumhuriyetimizin yüzüncü yılını, milletimizle yüz yüze kutlayarak temennilerde bulunduk. Zonguldak'ta yüz yüze yüz program  diyerek bir çalışma takvimi çıkardık. Şu anda ilçelerimizde bu programlar uygulanıyor. Milletvekillerimiz, meclisimiz tatil olması sebebiyle milletvekillerimizle de şu anda ilçelerimiz bu programları yapıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimizin hatıralarına yüzer fidan dikimi gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz  için hatim okunarak duaları ilçelerimizde şu anda yapılıyor. Yüz tane kadın, yüz tane genç  ziyaretleri gerçekleştirildi. 29 Ekim'de doğum yapan ailelerimizin ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Tabii dezavantajlı gruplarımız gazilerimizin ziyaretleri aynı zamanda şehit ailelerimizin ziyaretleri şu anda ilçelerimizde yapılıyor. Biz pazartesi günü Ereğli'deyiz. Salı günü Çarşamba günü Alaplı'daydık. Bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Hem yüzüncü yılımızı vatandaşlarımızla kutluyoruz. Aynı zamanda Türkiye yüzyılının da hayırlı olması temennilerinde bulunuyoruz. Bunlar vatandaşlarımızın yanında olmak anlamında da  çok güzel geri dönüşleri olan programlar. Dertleri sıkıntıları varsa onları dinliyoruz vatandaşlarımız.  ilçelerdeyiz, köylerdeyiz, 100 tane köy, 100 tane mahalle programlarımız oluyor, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız hepimiz sahadayız.  Sahadan olmaya dikkat ve özen gösteriyoruz. Çünkü siyaset sahada hemşehrilerimizle oluyor. Siyaset sadece masa başında yapılmıyor. En doğrusu bunun sahada olmak. Sahada vatandaşımızla olabilmek için ediyoruz çalışıyoruz.

İLÇESİNDE BELDESİNE ŞEHRE EMİN OLACAK KİŞİLERLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Şehirlerinde, kentlerinde, ilçelerinde, beldelerinde, şehremini olabilecek kişilerle yola devam edeceklerini belirten İl Başkanı Mustafa Çağlayan, yerel seçimler öncesinde aday adaylık başvuruları ve aday adaylarında aranan kriterlerle ilgili değerlendirmede bulunarak şunları kaydetti:

"Yerel seçimler için hazırlıklar partide başladı. Devam ediyor. 31 Mart 2024 yılında yerel seçimleri gerçekleştireceğiz. Öncelikle Zonguldak için bizler her partiyle Güzel bir seçim atmosferi geçirmek istiyoruz. Bunu 2023 genel seçimlerinden ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de bu çağrıda bulunmuştuk.  Evet güzel bir yarış olsun. Centilmenlik içerisinde, yapacaklarımızı şehrimiz için hayalimizi anlatalım vatandaşımıza. Onların gönüllerini alalım. Gönüllerini aldığımızda seçim çalışmalarımızı, kampanyalarımızı yürütelim istiyoruz. Ama bu seçim atmosferinde birbirimizi kırmadan üzmeden, seçimler geliyor, geçiyor. Sonra bu şekilde yine bizler bir arada yaşamaya devam ediyoruz. Bizler bu noktada da çaba gösteriyoruz. Tercih milletimizden. Gayret de bizden. Biz gayret etmeye çalışıyoruz. Atmosfer yavaş yavaş ısınıyor. Takvimler açıklanacak. Henüz açıklanmış bir takvim yok. Aday adaylıkları noktasında şehirlerine, ilçelerine, beldelerine hizmet edebilecek. Hizmeti önceleyecek, hizmetin yanında vatandaşımızla gönül bağını oluşturabilecek, şehirlerinde, kentlerinde, ilçelerinde, beldelerinde, şehremini olabilecek kişilerle yolumuza devam edeceğiz.

HEDEFİMİZ 25 BELEDİYEYİ  KAZANMAK

AK Parti olarak Zonguldak'ta hedeflerini 25 belediye kazanmak olduğunu ifade eden il Başkanı Mustafa Çağlayan şunları söyledi;

"Şu anda bildiğiniz üzere 25 tane belediyemiz var. 25 belediyenin de 25'ine talip olduğumuzu daha önce ifade etmiştik. Bu uğurda da biz  vatandaşlarımıza kendimizi anlatıyoruz. Şehrimizin ilçelerimizin geleceğiyle ilgili yaptığımız plan anlatıyoruz. Şu ana kadar çok da iyi gidiyor. Milletin teveccühü var. Çalışma mevcut belediyelerimizin çalışmaları hızla ilerliyor, devam ediyor. Şehrimizde gelişimin değişimin, dönüşümün ve gençleşmenin vatandaşımız tarafından takdir edildiğine şahit  oluyoruz. Belediye başkanlarımıza ben teşekkür ediyorum. Yoğun bir gayret gösteriyorlar. Kendilerinin hayal dünyasında, vatandaşımızın nasıl yaşamasını arzu ediyorlarsa o yönde çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bundan dolayı her birine ayrı ayrı ben teşekkür ediyorum.


FİLYOS'U 20 YILDIR AK PARTİ YÖNETTİĞİ İÇİN TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİ OLDU

CHP'nin Türkiye'nin göz bebeği olan Filyos'u 20 yıldır Ak parti yönetiyor ve bu seçimde biz yöneteceğiz iddiasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları ifade etti:

"Filyos Türkiye'nin göz bebeği haline geldi. İşte bunu 20 yıldır AK Parti yönettiği için oldu. Çünkü yüzyıllarca Filyos masal olarak anlatılmıştı. Çok şükür bizlere bu nasip oldu. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ve önderliğinde daha da gelişecek. Diğer fazlası olacak. Orası bir üretim merkezi haline gelecek. Bu noktada da adımlar sıkı ve gayretli bir biçimde atılıyor. Allah'ın izniyle Filyos Türkiye'nin Zonguldak'ın lokomotifi ama Türkiye'nin de inşallah enerjide lokomotifi olacaktır. Sadece enerjide değil aynı zamanda oraya kurulacak fabrikalarla da hem ülkemizin sanayisine hizmet edecek. Devler Ligi'nde daha öne çıkmasını sağlayacak. Aynı zamanda istihdam noktasında çok büyük Zonguldak'ımıza katkılar sağlayacaktır
Bu noktada tabii  uyum çok önemli bir şey. Yani iktidar ile yerel iktidarın uyumu çok değerli. Biz bu uyumun yakalanması ve uyum ile şehrimize ilçelerimize, beldelerimize, vatandaşımıza, hemşehrimize çok daha fazla hizmet etmenin gayretinde olacağız.

CHP'NİN 25'TE 25 HEDEFİ.. SİYASET İDDİA İŞİDİR

CHP'nin de 25 işte 25 hedefi ile ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan "siyaset iddia işidir" diyerek sözlerine şekille devam etti

"Siyaset iddia işidir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız da bu iddiasını koydu. Bizler de koyduk. Bu yıl da her birimiz kendi milletimize kendimizi anlatacağız. Gönüllerini almaya çalışacağız takdirde, tercihte milletimizden mutlaka olacaktır. Biz  Zonguldak'a nereden girerseniz girin AK Partili bir belediyeden girip AK Partili bir belediyeden çıkılacağını iddia ediyoruz. Bu yönde de vatandaşlarımızdan tercih rica ediyoruz. Oy rica ediyoruz Çünkü  hani şey derler. Elektrik, su olarak geri dönecekti.  bu tercih ettiğimde bu. Zaten aşikar. Hizmet olarak geri dönecektir. Çünkü belediyelerde zor şartlarda başkanlarımız  hizmetlerimiz gerçekleştiriyor. İktidarın gücü lazım genel itibariyle baktığınızda yani bir hizmet yapacaksınız. Şimdi merkezimizde görüyoruz. Bir hizmet yapacaksınız işte bakanlıklardan desteklerinizi aldınız. Biz şunuda söylüyoruz. Biz AK Parti'nin  il başkanı olarak burada hükümetimizi temsil eden hangi belediyeden olursa olsun bize vatandaşımızın hizmetine, lehine  ve onların yüksek menfaatlerine hizmet edecek her projenin arkasında duracağız. Biz bu noktada üzerimize düşen bütün görevi yapacağız.

Siyaset iddia işi ve biz bunu iddia ediyoruz ve biz buna iddianın ötesinde canı gönülden inanıyoruz. İnandığımız şey de başaracağımıza inanıyoruz. Çünkü bizler teşkilatlarımıza güveniyoruz. Mahalle yönetiminden ta il yönetimine, milletvekiline kadar sandık yönetim kurulundan, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza kadar inanmışız biz bunu başaracağız.

SAAT KULESİ'NDEN VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETİ HAD SAFHADA

Burada Kent merkezinde açılan Saat kulesine yönelik olumsuz eleştirilere tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları ifade etti:

"Muhalefetten bir tür eleştiriler geliyor duyuyoruz ama vatandaşımızın da memnuniyetini çok daha yüksek sesle biz duyuyoruz. Ama muhalefet muhalefet olmanın gereklerini  getiriyor. Zaten bizim muhalefetimizin  grup başkan vekili en güzel hizmeti de yapsanız size alkışlayacak değiliz. Eleştireceğiz demişti. Ben o çerçevede bunu değerlendirmek istiyorum"

ÖNCEDEN YAPILMAYAN HİZMETLER ELEŞTİRİLİYORDU ŞİMDİ YAPILAN HİZMETLER ELEŞTİRİLİYOR!

Muhalefetin Zonguldak Belediyesi kendisi hizmeti yapmıyor hizmeti bakanlıklar yapıyor eleştirilerini yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, "Önceden yapılmayanlara eleştirdi şimdi yapılanlar eleştiriliyor" diyerek şunları söyledi.

"Zonguldak Belediyesi hizmet yapmıyor bakanlıklar yapıyor diye eğer öyle söylüyorlarsa aslında bunun devamını getirmeleri lazım. Sayın Belediye Başkanımız hizmetleri gidiyorsunuz. Çaba sarf ediyorsunuz. Gayret gösteriyorsunuz. Bizim hemşerilerimizin parasını değil de bakanlıkların iktidar olduğunuz için ülkeyi de yönettiğiniz için iktidarın hizmetlerini Zonguldak'ımıza götürüyorsunuz. Buradan bizleri faydalandırıyorsunuz. Diyerek bize teşekkür etmeleri lazım. Siz Zonguldak Belediyesi'ni öyle bir borçla bırakmışsınız ki daha da borçlandırmaktansa hem maddi kısmını yönetip hem de hizmet boyutunda Ankara'dan çok ciddi hizmetler alınıyor.  Buna teşekkür ederiz. Bu eleştirilecek bir şey değil ki yani  vatandaş bundan faydalanıyor mu? Faydalanıyor. Sahilinden faydalanıyor mu? Faydalanıyor.  Diğer taraftan diğer hizmetler devam ediyor. İşte  Ayyıldız Kavşağımız yapıldı. Şehrin girişinde bir değişiklik Söz konusu. Işıl ışıl bir şehre giriyorsunuz artık. E bunun için teşekkür edilmesi gerekiyor. Ben daha iyi daha iyisini yaparım iddiasını ortaya koyarsanız bunu anlayışla karşılarız. Ama her yapılan işi siz eleştiriyorsunuz. Yani iş yapılmış mı? Yapılmış. Eksikleri olabilir mi? Eksiklerini gözlerine tutun. Deyin ki şurası eksik bunu da yapın. Ama siz efendim o yaptı. Efendim diğeri yaptı. Kim yaptı? Diyebiliyor musunuz Ömer Selim Alan? Sen gidiyorsun sürekli Ankara'dan alıyorsun. Teşekkür ederim. Ama bunlar da eksik. Bunları da yap. Şöyle bir eksiğimiz var. Buna da ihtiyacımız var. Onu Çevre Bakanlığı yapmış. Bunu Kültür Bakanlığı yapmış. E ne güzel işler yapmış. Biz hep yapılamayanlardan bahsederdik. Ne mutlu ki bize artık yapılanların eleştirilerinden bahsediyoruz. Bakın sizler de basın mensubu olarak bu şehirde senelerce yapılamayanlardan bahsediyorsunuz. Iktidarın hatta belediye bizde olmamasına rağmen belediyenin yapamadığı işlerden dolayı dahi bizleri eleştiriyordunuz. Fakat şimdi çok önemli bir ayrıntı yapılır. Artık yapılanlar eleştiriliyor. Bu bizim için güzel bir şey. Eleştirilsin. Biz üzerimize düşeni alırız. Eksiğimiz varsa tamam çalışırız. Noksan kalan yerleri tamamlamaya çalışırız. Bu güzel şey. Tekrar altını çiziyorum. Artık şehrimizde yapılanlar eleştiriliyor. Yapılamadığı için eleştiri çok az"

Kaynak: Ercan Demir