AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, KANAL Z ekranlarında canlı yayınlanan, moderatörlüğünü Neriman Dengiz'in yaptığı Bugünden Yarına programının konuğu oldu. Programda Dengiz'in zorlu ve çeşitli sorularını yanıtlayan Başkan Çağlayan, ilk olarak "İl Genel Meclisi'nde CHP'li üyelerden birinin partisine ihanet ederek meclis başkanlığı seçiminde AK Parti'ye oy atması" gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Çağlayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

"16'ya 16 meclis üyesi olan iki parti vardı. Zamanı geldiğinde tabii ki bu seçim yapılacaktı. Seçimin yapılabilmesi için, bunun belli bir metodu var, o metodlar uygulanmaya başlandı. Tabii bizim de takip ettiği bir süreç vardı bunun içerisinde. 

CHP heyeti kendi içlerinde aday belirlediler, değiştirdiler. Biz bunlara karışamayız. Bir şey söylememiz de çok doğru olmaz fakat seçim sonucu 17'ye 15 gerçekleşti.

Ben seçimin bir gün öncesinde, CHP İl Başkanı Devrim Duralı aradım. Dedim ki, "Sayın başkanım, 16'ya 16. Halk demiş ki, "uzlaşın, uzlaşarak da burayı yönetin."

Ben meclis başkanı adayımıza yetkiyi verdim. "Uzlaşı halinde, hizmet götürmek için 5 yıl boyunca hizmet yapacaksınız. İlgili arkadaşlarla görüşün, konuşun. Nasıl bir metod izlemek istiyorsanız anlaşın, benim için uygundur" şeklindeki görüşümüzü adayımıza beyan ettim. 

Ben arkadaşlarıma, herhangi bir şekilde oyları fotoğraflamnızı beklemiyorum, ben size güveniyorum dedim. Ben bir belediye meclis üyesi olsam veyahut il genel meclisi üyesi olsam. Bana herhangi biri kullandığın " oyunun fotoğrafını çekeceksin " dese bu konu bana ters gelir. 

Böyle bir durumda söylenebilecek en ağır cümleler bunlar; "satın alınmak"... Bunu kullanan biz değiliz, onlar... Bu meclis üyeleri, satılık mı? Satın alınabiliyor mu?

CHP'li üyelere para teklif edildi iddiaları tamamen yalandır, iftiradır. Böyle bir şey söz konusu değildir." ifadelerini kullandı. 

Seçimden sonra arkadaşımın yanına gittim "Bundan sonrasını anlaşık yapsınlar" 

Muhabir: Ersin Çorbacı