Tüm İşçi Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekliler olarak cezalandırıldıklarını ancak bu cezayı hak etmediklerini belirterek, "seçimler çok yakın biricikli almayanları biricik ciddiye almayız" ifadesini kullandı.

Emeklinin perişan ve aç olduğunu belirten Mustafa Sarıoğl, Türkiye'de 16 milyon Zonguldak'ta ise 170.000 emekli olduğunu hatırlatarak,"Bizimle kimse dalga geçemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen tüm emekl der Başkanı Mustafa Sarıoğlu şunları kaydetti:


UYARIYORUZ! BİZDE Mİ SOKAĞA ÇIKALIM? EMEKLiLER PERİŞAN DURUMDA...


"Tüm İşçi Emekli Dul Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Yönetim Kurulu Başkanı olarak çok üzgün olduğumuzu durumundayız. Neden? Aylardır, yıllardır sayın milletvekillerimize, ilgili bakana, muhalefet liderlerine Sayın Cumhurbaşkanımıza dosya vermemize rağmen sanki hiç haberleri yokmuş gibi Sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışından gelirken basına açıklama yapıyor Memura verilir de, çalışana verilir de, emekliye verilmez mi? Diyor. Sanki haberi yokmuş gibi. Hak verecekse o verecek. Vermeyecekse de o vermeyecek. Şu ana kadar vermedi. Bizi mağdur etti. Emekli zor durumda. Emekli perişan. Ben 25 sene yer altı maden ocaklarında çalışmış biriyim. Sırt ağrısından duramıyorum. Pinokonyoz var. Binlerce emekli perişan durumda. Türkiye'de 16 milyon emekli var. Zonguldak'ta 170 bin emekli var. Yahu emekli perişan, emekli aç, bizimle dalga mı geçiyorsunuz. Ya verin, Vermeyeceksiniz biz de sokağa çıkalım. Milyonlarca emekçi biz de sokağa mı çıkalım, biz de bağıralım, biz de çağıralım mı istiyorsunuz.. Siz bağıranlara, çağıranlara haddini bilmeyenlere aktarmaya çalışıyorsunuz. Biz ne yaptık? Ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı sevdik. Huzur olsun,istikrar olsun dedik hata mı ettik? Ama zor durumda kaldık. Bir de bizi suçluyorlar. Emeklileri Neden? Siz misiniz Cumhurbaşkanına oy veren? Diye Buyurun. Cezanız budur diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım biz bu Hak etmedik, bu haksızlığı. Herkese aklıselime davet ediyorum. Milletvekilimizden Cumhurbaşkanımıza kadar herkesi aklıselim hareket etsin. Milyonlarca insanız biz. Çoluğumuza çocuğumuza. Biz ağır başlıyız. Biz bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi seviyoruz Ama bizi ciddiye almayanları öyle bir zaman gelir ki Türkiye genelinde biz de ciddiye almayacağız diyorum. Sıkı hayale uğrayacaksınız diyorum. Bir kez daha emeğin ve emekçinin başkentinden uyarıyorum"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz